Erzincan’ın İliç ilçesinde bu yıl düzenlenecek olan 1. Kültür ve Doğa Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. 5-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgi veren İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, bütün Erzincanlıları festivale davet etti.

            Erzincan’ın kültürel faaliyetleri ve yapılan yöresel ürünleri ile ön plana çıkan ilçelerinden birisi olan İliç, 1. Kültür ve Doğa Festivaline hazırlanıyor. Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak olan festival hakkında bilgi vermek üzere Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, bütün Erzincanlıları 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 1. Kültür ve Doğa Festivali’ne davet etti.

İLİÇ ERZİNCAN’IMIZIN BİR PARÇASIDIR

Gerçekleşen basın toplantısına İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan’ın yanı sıra, Erzincan İliç İlçesi Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, Anagold Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil Yüksel ve beraberindeki heyet katıldı.

            Festival hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muhlis Doğan, “Biz bu yıl İliç’te, İliç’imizin değerlerini başta Erzincan’ımız ve Türkiye’mize tanıtmak üzere 1. İliç Doğa ve Kültür Festivali’ni organize etmiş bulunmaktayız. 

Bu festivalimiz 5-6 Eylül tarihlerinde olacaktır. Buraya gelip bu konuyu sizlere anlatmamızdaki asıl amacımız; Erzincan hepimizin ortak değeri olması münasebetiyle sizlerin aracılığıyla Erzincan’ımıza, Erzincan kamuoyuna İliç Kültür ve Doğa Festivali’nin hem tarihini, hem de etkinliklerini anlatmaktır. Teşvik ettiğinizden ve hassasiyetinizden dolayı size şimdiden teşekkür ediyorum. 

İnşallah sizin vasıtanızla Erzincan’ımıza ve Erzincanlılarımıza sesleniyoruz. İliç Erzincan’ımızın bir parçasıdır. Hatta günümüz imkânları bakımından en gizemli parçasıdır. 

Gerek altın madenimizin ekonomik değerleri ile alakalı gerek madenlerin çıkarılmasından kullanılan malzemelerle alakalı, kamuoyunun eksik bildiği belki de yanlış bildiği bütün söylentiler Erzincan kamuoyunda dolaşmaktadır. İliç Belediye Başkanı olarak hem bu yanlışlıkları yerinde görülüp söylendiği gibi olmadığının anlaşılması, hem bu gizemli ilçenin hakikaten İliç’te, Erzincan’da ve Türkiye’de hak ettiği tanınmayı sağlamak bakımından bu basın toplantısını gerçekleştiriyoruz.” dedi.


İLİÇ’İMİZİ YERİNDE GÖRÜN VE GÜZELLİKLERİNDEN İSTİFADE EDEN

İliç’in yöresel ürünler noktasında önemli ürünlerinin bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Muhlis Doğan, “Gizemden çok görülmeye, söylentiden çok anlaşılmaya layık bir ilçemizdir ve Erzincan’ımızın bir parçasıdır. 

Bu festival vesilesiyle Erzincan’ımıza, Erzincan’ımızdan İliç’e hep birlikte gelmenizi, misafirimiz olmanızı, etkinliklerimize katılmanızı, madenimizi ve gizemimizi yerinde görerek doğru bilgilere ulaşmanın yanında, İliç’imizde hala tabi usuller ve üretimi devam eden, günümüzde GDO gibi gıdaların çok rehavet görüp toplum sağlığıyla alakalı kuşkuların olduğu bir ortamda hala kimyasal özelliklerin karışmadığı, tabi usullerle imal edilen peynirimizi, balımızı Erzincanlı olarak, Erzincan’ımız olarak yerinde görmenizi istirham ediyoruz.

İliç’imize buyurun gelin. Festivalimiz içerisinde İliç ayranını, İliç dürmesini, peynirli dürmecini, İliç keşkeğini hem yiyiniz, hem de İliç’imizi hak ettiği şekilde bu gizemli ilçemizi, gizemden çok hak ettiği tanınmayı hep beraber sağlayalım. İnşallah Erzincan’ımız basın mensuplarımızın vasıtasıyla, yerel basınımız vasıtalıyla hassasiyet gösterir. 

Tanınmayı hak eden Erzincan’ın en tabi parçalarından biri olan İliç’imize rağbet eder, misafirimiz olursunuz.” şeklinde konuştu.