Erzincanlı hayırsever İş adamı Dr. Nevzat Demir ve Demir ailesi tarafından İliç ilçesine cami yaptırıldı. Yusuf Ziya Demir camii düzenlenen tören ile ibadete açıldı. Yusuf Ziya Demir Camiinin açılış programına Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İliç Kaymakamı Sedat Ateş, İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, AK Parti Erzincan Milletvekili adayları Dr. Talha Erol Durmaz, Av. Serkan Bayram, İş Adamı Dr. Nevzat Demir, Demir ailesi fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşının okunmasının ardından İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan açılış konuşması yaptı.   Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, ibadete açılan camiinin İliç’e hayırlı olmasını temenni ederek, yapılan bu tür hayırların dinimiz açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. 

Daha sonra kürsüye gelen hayırsever İş adamı Dr. Nevzat Demir, “Demir ailesi olarak köklerimiz, ‘Dağları karlı Erzincan’dadır’ Rahmetli babamız Hacı Ziya Demir’in öncülüğünde bu topraklarla bağlarını kesmeyen ve bu zenginlikten beslenen bir kültürler, ahlakla ve imanla yetiştik. Son yıllarda ailemiz arka arkaya vefatlar yaşadı. Babamızın vefatından saatler sonra anamız Fatma Demir’i ve kısa bir süre sonrada kardeşimiz Recep Demir’i Allah’ın sonsuz rahmetine uğurladık. Elbette her şey yüce rabbimizin takdiridir. Ölüm, bu dünyada yaşanan geçici hayatın sona ermesi, varlığın kesin olan ebedi hayata geçişinin başlangıcıdır. Ölümle hayat durduğu gibi, yapılan hayırlarda günahlarda sona erer. Ancak ilahi hikmetin bir sonucu olarak bazı işlerin sevabı, bazı işlerin de günahı ölümden sonrada devam eder. Kuran’ı kerim okunması, yaşanması ve tüm ceddimizin amel defterinin hayırdan yana açık tutulması amacıyla Rahmetli babamız Yusuf Ziya Demir adına yaptırdığımız camimizi tamamladık. İslam’a ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında, Berat kandilinde böyle bir hizmet kazandırmanın önemli olduğunu belirterek, hayırların artması temennisinde bulundu. Yıldırım, “Demir ailesinin bıraktığı eser onlarla beraber yaşayacaktır. Nevzat Demir’in Erzincan’a daha fazla eserler bırakacağı inancındayım. Erzincan’a ne hizmet yapsak az, hep daha fazlasını yapmanın peşinde olmalıyız. Bu camide ibadet eden hemşehrilerimiz Yusuf Ziya Demir’e dua edeceklerdir” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından Demir ailesine yapmış oldukları hayırdan ötürü İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ve İliç Kaymakam Sedat Ateş tarafından plaket takdim edildi.  Daha sonra açılış kurdalesi kesilerek ilkindi namazı katılımcılar tarafından kılınarak camii ibadete açıldı. 

YUSUF ZİYA DEMİR CAMİİ

 2 bin 433 metre kare arsa üzerine inşa edilen Camiinin Namazgah katı 554 metrekare, mahfil katı alanı 370 metrekare, dükkanlar katı 1.478 metrekare, Müftülük binası alanı 208 metrekare, Müştemilat alanı 57 metrekare olmak üzere  toplam 2 bin 669 metrekare inşaat alanına sahip. Büyük kubbe çapı 12,30 olan cami 1 adet Ana kubbe ve 8 adet yarım büyük kubbeden oluşuyor. Camide çift minare ve çift şerefe yer alıyor.