Erzincan’da geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren Prokom San. ve Tic. Ltd. Şti. İşletmesi, KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışmasında Yılın Çevre Dostu KOBİ Dalında finale kalmayı başardı.

KOBİ'lere ve girişimcilere hizmet ve destek veren KOSGEB öncülüğünde, KOBİ ve girişimcilerimizin kamuoyuna tanıtılması, ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkının göz önüne serilmesi, cesaretlendirilmeleri, potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve ödüllendirilmeleri amacıyla ile 2012 yılından bu yana her yıl KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışması düzenlenmektedir. Bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasında dokuz ana başlıkta verilecek ödüller için her dalda 5'er olmak üzere, 45 finalist belirlenmiştir.

Kategori bazında finale kalan işletmeler arasında ilk kez bir Erzincan firmasının yer aldığı bu yarışmada, Prokom San. ve Tic. Ltd. Şti. İşletmesi “Yılın Çevre Dostu KOBİ Ödülü” dalında Türkiye çapındaki birçok firma arasından sıyrılarak finale kalan 5 firmadan biri olmuştur.

Prokom San. ve Tic. Ltd. Şti. İşletmesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak ömrünü tamammış lastikden piroliz yöntemi ile yakıt elde ederek elektrik üretmeyi başarmıştır. Elektrik üretimi ve satışının yanında diğer yan ürünler olan granül, karbon karası ve hurda çelik tel satışı ile de ilgili sektörlerde faaliyet göstermektedir.

İşletmeyi ziyaret eden KOSGEB Erzincan Müdürü Semra ÖZTÜRK BOROĞLU, Prokom San. ve Tic. Ltd. Şti. işletmesini başarılarından dolayı tebrik ederek, “Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU himayelerinde yapılacak olan Ödül Töreninde birincilik ödülünün Erzincan’a gelmesini Müdürlük olarak temenni ediyoruz” dedi.