AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram yaptığı açıklama ile İŞKUR toplum yararına projesi kapsamında Erzincan’da 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.
Bayram açıklamasında; “İŞKUR toplum yararına projesi kapsamında Erzincan’da 2 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Önümüzdeki hafta Pazartesi yani 27 Şubat tarihinde İŞKUR üzerinden başlayacak olan başvurular 3 Mart tarihinde son bulacak. Bu proje kapsamında işsiz, ihtiyaç sahibi, engelli, eski hükümlü ve Şehit yakını hemşerilerimiz yararlanarak geçicide olsa iş sahibi olacaklar. T.Y.P ile alınan 2 bin kişi Erzincan’da çeşitli kurumlarda 6 ay süreyle istihdam edilecek. Amacımız uzun vadede tüm işsiz hemşerilerimizi devamlı çalışabilecekleri istihdam alanları oluşturmak. Hükümetimizin “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında yatırımcılara büyük teşvikler sunduğu ve son olarak ta Bakanlar Kurulu kararı ile Organize Sanayi Bölgemizin 6. Bölge kapsamına alınmasıyla inşallah uzun vadede işsizlik sorununu ilimizde ortadan kaldıracağız.
İlimizi 6. Bölge kapsamına alan başta Memleketi Erzincan ve hemşerileri için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulumuza teşekkür ediyorum. İlimizde toplum yararına projesi kapsamında 2 bin kişiye istihdam sağlanması hususunda yardımlarını esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve ekibine ayrıca İŞKUR genel müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Projenin ilimiz Erzincan’a ve hemşerilerimize uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.