Erzincan Emniyeti, bundan sonra motosikletli polisler ile kendini gösterecek. Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün emrine gönderilen motosikletleri kullanabilmeleri amacıyla polis memurlarına eğitim verdi. Eğitimleri Türkiye'de ki şahin ekiplerinin de eğitmeni olan Melih Yeşildağ verdi. 

4'ü Scooter cinsi, 5'i ise büyük motor olarak tabir edilen toplam 9 motosiklet ile bundan sonra Erzincan sokaklarında boy gösterecek olan polis ekiplerinin 15 günlük eğitimi tamamlandı. Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Erzincan'da ki motosiklet kullanıcıları ile birlikte, motorlu polis ekiplerinin eğitimlerini incelemek üzere eğitim yeri olan Erzincan havaalanına gitti. Polisler ve motorlarıyla birebir ilgilenen Tüzel, Erzincan'da motorize ekiplere büyük önem verdiğini belirtti. Tüzel Erzincan'ın bir deprem bölgesi olması sebebiyle motosikletli polislerin Erzincan için ayrıca önem arz ettiğini belirttiğini belirterek ''Erzincan deprem bölgesi. Bunu geçmiş yıllarda gördük. Yaşadık. Önümüzdeki yıllarda da yaşanmayacak gibi bir garantimiz yok. Depremlerde en verimli olan araçlar motosikletlerdir. Arabalarla, pikaplarla her yere giremezsiniz. Ama motosikletlerle girip çıkılabilir.'' dedi.

Motosikletli ekiplerin artırılmasındaki ikinci amacın suçla mücadelede motosikletin verdiği rahatlık olduğunu belirten Tüzel motosikletli polislerin suçla mücadelede daha hızlı hareket edebildiğini belirtti.

Polis ekipleri 15 günlük kurs sonrasında aldıkları eğitimi Erzincan'da ki motor severler ile paylaştı. 6'sı trafik, 10'u toplum destekli polis ve 4'ü yunuslar tarafından kullanılacak olan motosikletlerin üzerinde aldıkları eğitimi pratiğe dökerek uygulama yaptı.