Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Kamu görevlileri sendikaları kanununda değişiklik yapılmasına hakkında açıklamada bulundu.

Karakelle,  memur maaş zamlarının da belli olacağı Kamu görevlileri sendikaları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının TBMM’de görüşülmesine başlanacak. Bu yasa  ile kamu görevlileri sendikalarında ve sendika üyeliklerinde günün şartlarına uyum sağlamakta, memura toplu sözleşme hakkı tanımaktadır. Ayrıca daha önce çıkarılan  4688 sayılı yasada yapılan  değişikliklerle sendikaya üye olacakların  kapsamı genişletilmekte , önceki yasada, uygulamada ortaya çıkan tereddütler giderilmektedir dedi.

Karakelle,  bu yasa ile Sendikaların kuruluşlarına ilişkin işlemler basitleştirilerek , kırtasiyecilikten kurtulma adına önemli adımlar atılmaktadır. Ayrıca sendikaların uluslar arası kuruluş kurabilme yetkisi verilmekte, yine sendika yöneticilerinin  bazı haklardan yararlanmada kötüye kullanımın  önüne geçecek düzenlemeler yapılmaktadır. Sendika üyelik aidatı kesintilerinin şeffaflığının sağlanması adına değişik vasıtalarla duyurulması hükmü getirilmiş bu yasada Kamu görevlileri hakem kurulunun yapısı ve çalışma usulünde düzenlenmektedir. Memurlarımızın uluslar arası çalışma standartlarına  kavuşması İLO sözleşmesindeki hükümleri bir an önce ulaşması adına yapılan bu çalışmalar tüm memurlarımıza hayırlı olsun dedi.