Edinilen bilgilere göre, Erzincan-Erzurum karayolu 40. kilometresi Mutu Tünelleri mevkisinde yapımı süren Erzincan-Tunceli yol kavşağına drenaj malzemesi döken Ali Külçe (54) yönetimindeki 06 DE 2104 plakalı kamyonun damperi hareket halinde iken bilinmeyen bir nedenden dolayı açıldı. Damperi alt geçide takılan kamyonun şoför mahalli, çarpmanın şiddeti ile havaya kalkarak tavana doğru çarparak ezildi. Alt geçide sıkışarak hurdaya dönen kamyon içerisinde sıkışan sürücü Külçe, kaza yerine gelen arkadaşlarının iş makinesi kepçesi yardımı ile camların kırılması ile kamyondan kurtarıldı.

Kaza yerine gelen ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Külçe'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından Erzincan-Tunceli yol kavşağında ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Kaza yerine gelen iş makinelerinin yardımı ile alt geçide sıkışan kamyon yaklaşık 4 saatte çıkartılabilirken ulaşım normale döndü.

YARALI SÜRÜCÜ TAVANDAN KEPÇE İLE KURTARILDI

Yaralı sürücünün çalışma arkadaşı Fahri Kaya, arkadaşlarının kepçeyle kurtardıklarını belirterek "Arkadaş yanımıza drenaj malzemesi getirdi. Malzemeyi yanımıza boşalttıktan sonra tekrar şantiyeye dönüyordu. O esnada biz bir ses duyduk. Damper yanlışlıkla kalkmış, arkadaşta alt geçitten geçerken buraya takılmış. Kepçeyi getirip kamyonun camını kırarak kepçeyle arkadaşı aldık. Hemen ambulansı aradık ve ambulans geldi. Arkadaşımızı ağır yaralı olarak hastaneye gönderdik." dedi.