14 Haziran tarihinde kutlanan ‘Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ dolayısıyla düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Defterdar Vekili Musa Koçulu ve kan bağışçıları katıldı.

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Abdullah Üzer; “2006 yılında Erzincan Kızılay Kan Bağış Merkezi kurulmuştur. 3 doktor, 5 kan alma uzmanı, 1 sistemler yöneticisi, 1 donör kazanım uzmanı ve 3 de yardımcı personel ile hizmet etmektedir. 2006 yılında yıllık 2 bin ünite kan bağışı kabul edebilen merkezimiz artık 15 bin ünite kan bağışı kabul edebilir hale gelmiştir. Türk Kızılayı olarak Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamaktayız. Yaptığımız işin hassasiyetini ve risklerinin farkındayız. Bugün burada toplanmamıza vesile olan bağışları ile hastalarımız hayat veren ve bunu yaparken de hiçbir beklentisi olmayan kan ağışçılarımızdır. Kendilerine başta kurumum olmak üzere tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi; “Kan veren can verir. Ancak halen kan bağışı yeterli değil. Kan gibi önemli bir şeyi karşılıksız vermek çok önemli. Kan bağışında bulunan hassas örnek insanları tebrik ediyorum. Kan bağışında insanlarımız korkuyor. Sanki kötü bir şey yapıyormuşuz gibi. Doktorlarımız da her zaman söylüyorlar. Kan vermek vücuda faydalı bir şey. Kan vermekten çekinmemek lazım. Ülkemizde ki bu kan eksikliğini yeterli seviyeye çıkartabilmek açısından vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz” dedi.

Törenin son bölümünde 25 ve üzerinde kan bağışında bulunan Mehmet Aktaş’a gümüş madalyasını Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi verirken, 10 ve üzeri kan bağışında bulunan 49 kişiye bronz madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.