Erzincan’da Maraş olaylarının yıldönümü, Roboski ve 19 Aralık Hapishane olaylarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup ile karşıt gurup arasında kavga çıktı.
Maraş Olayları, Roboski ve 19 Aralık hapishane olaylarını protesto etmek için aralarında HDP, BDP ve marjinal gurupların yer aldığı göstericiler Eski Terminal bölgesinde toplantı. Halitpaşa Caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanına gelen gurup burada basın açıklaması yapmak istedi. Çok sayıda polisin görev aldığı gösteride, karşıt görüşlü vatandaşlar basın açıklaması yapmak isteyen guruba tepki gösterdi.

Gösteri alanına gelen Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci her iki guruba sakin olmaları noktasında uyarılarda bulundu. Basın açıklaması yapan gurubun dağılması noktasında uyarıda bulunulmasına rağmen gurup dağılmayınca polis her iki guruba müdahale etti. Polisin müdahale etmesi ile birlikte karşıt guruptaki vatandaşlarda açıklama yapan guruba saldırdı.

Polisler her iki karşıt guruba müdahale ederek olayları yatıştırmaya çalıştı. Yaşanan kavgayı polisler güçlükle yatıştırırken, Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup daha sonra İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.