Karakelle açıklamasında şunları söyledi. Bugün Milli İradenin ve egemenliğin yegane temsilcisi ve temel dayanağı olan TBMM’nin açılışının 92.yıldönümüdür. 1920 yılının 23 Nisan günü yazılan bu sayfa, sadece bizim tarihimizin değil, insanlık tarihinin de en şanlı istiklal sayfalarından biridir.  92. Yıl önce Kuranlar okunarak, dualar edilerek, kurbanlar kesilerek bir Cuma açılan bu yüce Meclisi İstiklal savaşımızın başarıyla, kahramanlıkla sevk ve idare edilmesini sağlamış, Ardından da bu memleketin adeta kalbi , beyni ,ruhu konumuna yükselmiştir.Biliyorum ki, TBMM gönderinde dalgalanan al bayrak , bu millete istiklalini kazandıran  yiğit vatan evlatlarının , aziz şehitlerimizin  kanını temsil ediyor.Biliyorum ki, bu Gazi Meclisin  çatısı  altında yankılanan her ses, tarihe medeniyetler armağan etmiş aziz milletimin sesidir. O gün "hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözünde ifadesini bulan irade, bugün de milletimizin vazgeçmediği ve vazgeçemediği, vazgeçmeyeceği en değerli şiarıdır. Bu nedenle hiçbir güç, hiçbir kurum, hiçbir makam, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Millet iradesinin üzerinde  değildir dedi.

Karakelle,  TBMM  ve Millet iradesini çiğneyerek veya küçümseyerek hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.Türkiye Cumhuriyeti, bu vatan toprağını kardeşçe paylaşan bütün vatandaşlarımızın ortak varlığıdır; onu, hep birlikte koruyacak, hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu ülkenin istiklalini nasıl tartışma konusu haline getirmiyorsak, milletimizin demokratik haklarını, vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerini de aynı hassasiyetle tartışma dışı tutacağız. Bu ülkeye istiklalini kazandıran ve cumhuriyeti kuran irade nasıl bir ve beraber olmuş bir milletin iradesiyse, Türkiye'yi aydınlık geleceğine taşıyacak olan da öylesine parçalanmaz bir bütünlük iradesi olacaktır. Birbirimizi, bu ülkeyi sevdiğimiz gibi, sevdayla, aşkla, heyecanla seveceğiz; birbirimize, bu topraklara olduğu gibi, sadakatle bağlı olacağız; hiçbir kötü niyet, hiçbir dalalet ve hıyanet bizi birbirimizden ayıramayacak, gözümüzü bu ülkenin geleceğinden gayri yönlere çeviremeyecektir.Biz, tarihinden çok şey öğrenmiş, bu birikimiyle, insanlığa çok zengin değerler kazandırmış bir milletiz.Bu ülkenin geçmişiyle gururlandığımız gibi, geleceğine baktığımızda da umutlanmalı, heyecanlanmalıyız. Türkiye Cumhuriyetinin medeniyet yolculuğunda ulaşacağı daha çok hedef, kazanacağı daha çok merhale vardır. Şuna bütün kalbimle inanıyorum ki, yarınlar Türkiye'nin, gelecek milletimizin olacaktır. Bugün, o güzel geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımızın da bayram günüdür. Bütün çocuklarımızın bayramını gönülden kutluyorum.Yeni yetişen nesiller olarak sizler, Aileniz için , vatanınız için, milletiniz için okumak, çalışmak ve gelişmek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Bu yüce ülküyle, güzel yurdumuz sizlerin ellerinizde daha da büyüyecek, gülen ve huzurlu insanlarla dopdolu , barışın, refahın , mutluluğun yaygın olduğu bir güce erişecektir dedi.

 Karakelle, bu bayramlar  aynı zamanda hür insanların gülümsediği, Türk ve dünya çocukları için bir buluşma ,bir şenlik, bir kardeşlik ve dostluk günüdür.92. Şeref yılını kutladığımız bu bayramın tüm acılardan uzak, milli birlik ve bütünlüğümüze , bağımsızlık uğruna mücadele veren mazlum milletlerin kurtuluşuna , tüm dünyada değişik çatışmalarda anne ve babalarını kaybeden ve savaşın insafsız sıkıntıları içinde yaşama mücadelesi veren tüm çocuklarında en kısa zamanda bu bayram sevincini yaşamalarına vesile olmasını diliyorum dedi.