Açıklamasında Karakelle şunları söyledi. Türkiye ekonomisi artık eskisi gibi krizlere ve dalgalanmalara  karşı zayıf değildir. Makro ekonomik temellerini güçlendiren hızlı bir değişimi ve dönüşümü yaşayan bir ülkedir.

Güçlü bir Türkiye’ye giden yol, istikrarını koruyan, her geçen gün daha ileri hedefleri kovalayan bir ekonomiden geçiyor.Bu bağlamda ekonomimiz platform değiştirmiş, geçmiş 10 yıla , 20 yıla 50 yıla kıyaslanmayacak ölçüde sağlam bir yapıya kavuşmuştur.AK Parti olarak yatırımcıya destek  amaçlı 2009 yılında uygulamaya koyduğumuz teşvik sistemi gerek yatırım, gerek istihdam noktasında  belirlenen hedeflere ulaşmıştır dedi.

Karakelle, 11.382 adet teşvik belgesi düzenlenmiş, 157 milyar lira tutarında yeni yatırım ve 376 bin kişilik istihdam sağlanmıştır. Özellikle daha az gelişmiş bölgeler olan 3 ve 4 Bölgelerde yatırımlar açısından önemli artışlar olmuştur.Yeni teşvik sisteminde önümüze çok daha büyük hedefler koyduk. Gerek , bölgesel teşvikler yanında büyük ölçekli yatırımları bu yeni sistemde güçlü şekilde destekleyeceğiz. Cari açığın kapatılmasında da önemli bir rol oynayacağı gerçektir.Katma değer vergisi istisnasından, vergi indirimine, sigorta pirimi  işveren desteğinin ödenmesinden, yatırım yeri tahsisine kadar geniş bir yelpaze yatırımcılar açısından cazip hale getirilmiştir.İlan edilen teşvik  uygulama haritası kalıcı değil değişkendir. İhtiyaç halinde alt bölgeler üste, üst bölgeler alta yükselebilir veya düşürülebilir.Yerli üretim, istihdam ve ihracat açısından önemli katkılar sağlayacak, yeni teşvik sisteminin ülkemiz , milletimiz ve ekonomimiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi.