Başbakan Binali Yıldırım, "Vatanın, milletin birliği, beraberliği, kardeşliği için elimizde ne imkan varsa evelallah sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar, terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ'cülere ne bölücülere ne de DEAŞ'çılara fırsat vermeyecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kemaliye Meydanı'nda düzenlenen "Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni"ndeki konuşmasında, son 15 yılda gerçekleştirilen gelişmelerle Türkiye'yi üç katına çıkardıklarını vurguladı.

Türkiye'nin yollarıyla, havaalanlarıyla, hastaneleriyle, fabrikalarıyla büyük ilerlemeler kaydettiğini ve tüm bunların milletin desteğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının sayesinde gerçekleştiğini aktaran Yıldırım, "Yolları, havaalanlarını, hastaneleri, köprüleri, tünelleri yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi böldürtmeyeceklerini, alçaklara geçit vermeyeceklerini belirten Yıldırım, "Vatanın, milletin birliği, beraberliği, kardeşliği için elimizde ne imkan varsa evelallah sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar, terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ'cülere ne bölücülere ne de DEAŞ'çılara fırsat vermeyecek." diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasında Erzincan'a son 15 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını ve bunun üçte birinin ulaştırma alanına ait olduğuna dikkati çekti. Bu yatırımların içerisinde havalimanı, Erzurum-Sivas bölünmüş yolu, ilçe köy yollarının olduğunu anlatan, yapılan yeni yolların sağladığı kolaylıklar hakkında bilgi veren Binali Yıldırım, Erzincan'ın Bağıştaş Köyü ile Kemaliye ilçesindeki yolun yeni ve eski halini kıyasladı, Kuruçay- Refahiye arası yapılan yol çalışması sonucunda da otoyol niteliğinde güzel bir yolun ortaya çıkacağını vurguladı.

- "Bizim onlara laf yetiştirecek zamanımız yok"

Başbakan Yıldırım, Erzincan'daki Apçağa Köyü'nde doğan ve 1930'lu yıllarda öğretmen olarak Sivas'a atandığında görev yapacağı köye gidemeyen Ahmet Kutsi Tecer'in "Orada bir köy var uzakta" dizelerini yazdığını anımsatarak, "50 bin köyümüz var, hepsine de gidiyoruz. Hepsinin de yolu, suyu var. Hepsinde de ocaklar tütüyor, vatandaşlarımız orada huzurla yaşıyor. Millete, memlekete hizmet bu. Boş lafa karnımız tok. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidardır AK Parti iktidarı." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, muhalefetin sürekli konuştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Muhalefet zavallı, ne yapsın. Hiçbir şey yok, konuşuyor. Konuş babam konuş. Konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi. Bizim onlara laf yetiştirecek zamanımız yok. Gece gündüz çalışacağız, daha çok hizmet yapacağız. İnsanımızın yüzünü güldüreceğiz. Sizlerin ayağının taşa dokunmaması için her türlü hizmeti yapacağız.

Çıkmışlar, Türkiye'yi şikayet ediyorlar. 'Türkiye'ye gelmeyin, Türkiye'de güvenlik yok.' Kardeşim bir insan memleketini şikayet eder mi, yazık, günah. Bu memleket hepimizin. Burada sevinçte de kederde de bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

- "Durmak yok yola devam"

Başbakan Yıldırım, kendilerinden önce Erzincan'da duble yolların ne kadar olduğunu sorarak, aldığı cevaplar karşısında, "Fazla söylediniz. On dört, Erzincan'ın plakası kadar bile değil. Şimdi ne kadar? 346 kilometre. İşte 24 kat fazlası. Helali hoş olsun. Türkiye'de ne kadardı? 6 bin 100 kilometre. Şimdi ne kadar? 26 bin kilometre. İşte hizmet bu. Durmak yok yola devam." dedi.

Güzel bir olay nedeniyle bir arada olduklarını ve bölge halkının yıllardır bu yolun özlemini duyduğunu anlatan Yıldırım, yolun bir an önce yapılıp hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Yapımcı firmanın 2020'nin sonuna tarih verdiğini bildiren Yıldırım, "Uzun değil mi? Biraz pazarlık yapalım mı?" diye alandakilere sordu.

Alandakilerin 2018'i işaret etmesi üzerine, "Allah'tan kork, 18 olur mu? Bir ev inşaatı bile bir yılda zor bitiyor. Dağları dize getiricen, ırmakların üzerinden geçicen nasıl olacak bir senede? 29 Ekim 2019, tamam mı? Cumhuriyetin kuruluşunda burası bitiyor. Buradan ilan ediyoruz, ona göre çalışacaklar. Bu eserler memleketimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda projeye destek veren ve verecek herkese teşekkür etti.

- Törenden notlar

Yıldırım, temel atma töreninin yapıldığı ilçe meydanı üzerinde helikopterle turlayarak, alandaki vatandaşları helikopterden selamladı.

Daha sonra beraberindekilerle alana gelen Yıldırım, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti, bir kız çocuğunu sevdi.

Kemaliye Meydanı açılış nedeniyle Türk bayraklarıyla donatıldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmaların ardından beraberindekilerle Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temelini attı.

Yıldırım, Erzincan Sünebeli tüneli inşaatında incelemelerde bulundu ve şantiye sahasında işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı ile Hamza Dağ, Vali Ali Arslantaş, MHP Kemaliye İlçe Başkanı Zülfikar Kılıç ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.