Hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın’ın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağışlamak üzere yaptıracağı 186 yatak kapasiteli yurt bloğu inşaatının temeli Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törenle atıldı. Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu,Kemaliye kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediyesi Başkanı Mustafa Haznedaroğlu, iş adamı Hacı Ali Akın, Erzincan eski milletveki Tevhit Karakaya, KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedaroğlu, Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının yeni yapılan yurt bloğuyla tam olarak karşılanacağını ifade etti.

Kemaliye kaymakamı Mustafa İlhan ise yaptığı konuşmada, "Devlet millet dayanışmasının, millet tarafında yer alan Hacı Ali Akın Bey’in ismini Kemaliye’nin her sokağında görüyoruz. Kemaliye’ye kattıklarından dolayı, kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ali Akın’ın yerine ise oğlu Şeref Akın bir konuşma yaparak; "Babamın bir hayali vardı. Kemaliye için elinden gelen her şeyi yapmaktı. Babam özellikle sağlık ve eğitim alanında hayırlar yapmaya gayret etti. Kapısına gelen hiç kimseyi de boş çevirmedi. Akın ailesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Kemaliye’de okumanın ayrıcalık olduğunu ifade ederek "Üniversiteler hiç bir zaman ticarethane değildir. Üniversiteler eğitim verdikleri kültürlerin devamı için ve aynı zamanda bizi biz yapan değerlerimiz için var. Bu değerlerin geleceğe mutlaka aktarılması gerek; Öğrencilerimizden beklentilerimiz var bu beklentilerimizden birisi de Erzincan’ın bu güzide ilçesi Kemaliye’yi buradan ayrıldıktan sonra unutmamaları ve öğrenim hayatlarının ardından Kemaliye’nin güzelliklerini Kemaliye’yi tanımayan insanlara aktarmalarıdır”  dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; "Bildiğiniz gibi Kemaliye aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği’nin üyesidir. Kemaliye kendine has mimarisiyle, zengin biyolojik çeşitliliğiyle ve tarihi dokusunu kaybetmemiş evleriyle ülkemizin saklı cennetidir. İnşallah güzide ilçemiz sadece turizm alanında değil eğitim alanında da bölgemizin ülkemizin en önemli değerlerinden biri olacaktır. Özellikle il dışından gelen öğrencilerimizin burada eğitim görmesi ev sıcaklığı ortamına kavuşması sayesinde hem gençlerimizin hem şehrimize ve ilçemize muhabbetleri artacaktır,  hem de eğitimli bireylerin yetişmesine vesile olacaktır…

Her bir öğrencimizin iyi olanaklarla eğitim görmesi yegane hedefimizdir. Bunun için özellikle sizin gibi eğitim gönüllülerinin, hemşehrilerimizin desteklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Gençlerimizin yetişmesinde devletimiz kadar hepimizin ortak sorumluluğu var. Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları eğitim ve öğretimin daha modern koşullarda yapılmasına olanak sağlamaktadır. Erzincan’ın kalkınmasına, gelişmesine büyük katkılar sunacak. Değerli Hayırsever İşadamımız Hacı Ali Akın Beyefendi'nin yıllardır gösterdiği kadirşinaslığı, diğer gamlığını takdir ediyor, şehrimize ilçelerimize kattığı değerlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Hacı Ali Akın’a çeşitli hediyelerin takdim edilmesinden sonra dualar eşliğinde 186 kişilik öğrenci yurt bloğunun temeli atıldı.