Erzincan doğa sporları başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlerken Erzincan da yapılan doğa sporları kentin tanıtımına önemli katkı sunuyor. Ancak Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen ve üç eğitim merkezinden birinin ilimizde bulunmasına rağmen Türkiye Yamaç Paraşütü Türkiye Hedef Şampiyonası 5. Etap yarışmalarından kimsenin haberi yok. 

30 Kişilik Türkiye Şampiyonası ! 
Erzincan halkının yanı sıra paraşüt pilotlarının da bu organizasyondan haberdar edilmemesi yarışmanın az bir katılımla gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Türk ve diğer ülke yamaçparaşüt pilotlarını bir araya getirerek onları tanıştırmak, kaynaştırmak, deneyimlerini paylaşmalarını, Pilotlarımızın FAI yarışma kurallarını öğrenmesini ve uluslararası yarışmalara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, Başarılı sporcuların Türk Milli Takım Aday Kadrosunda yer almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen şampiyonaya yaklaşık 30 kişi katıldığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Şehrin Doğa Sporları Tanıtım Vizyonuna Zarar ! 
Erzincan doğa sporları başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlerken yapılan organizasyon eksikliği doğa sporları alanında kentin tanıtımına da zarar veriyor. Şehrin yöneticilerinden kimsenin katılmadığı organizasyonun sessiz sedasız yapılması kafalarda soru işareti bıraktı. Hal böyle iken Erzincan’da Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması 5. Etap yarışmaları yaklaşık 30 sporcunun katılımı ile Erzincan’da başlamış. Ama yarışmadan hiç kimsenin haberi yok. Daha önce ki yıllarda şenlik havasında düzenlenen yamaç paraşütü şampiyonaları, rafting şampiyonaları ve kayak şampiyonalarında şüphesiz ki Erzincan’ın tanıtımı çok iyi yapıldı. Neden THK tarafından düzenlenen ve Türkiye'de ki üç eğitim merkezinden biri Erzincan havacılık eğitim merkezi ilimizde bulunurken Erzincan’ın da tanıtımına katkı sağlayacak olan bu yarışmadan kimse haberdar değil?

Şampiyona Yapılan Tarihte Adana'da  Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali Raslantısı !
Yedinci geleneksel Adana Yamaç Paraşütü ve Havacılık Festivali'de 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde düzenleniyor. THK tarafından yapılan bu denli bir şampiyonanın kimseye duyurulmadan ve aynı tarihte başka bir festivalle birlikte yapılması ise bu organizasyonu yapanların alacağı dereceler konusunda da bir rahatlık sağladığını akıllara getiriyor.