Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı olağan toplantısını yaptı. Erzincan Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıya Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak,İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. 
       Saygı duruşunun yapılması istiklal marşının okunmasının ardından denetimli serbestlik konusunda sinevizyon gösterimi yapıldı.

            Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdiresi Nazmiye Albayrak katılımcılara “Kamu Yararına Çalışma Yaptırımı ve Uygulamaları” konulu sunumda bulundu.

      Üç ana başlık halinde verilen sunumda ilk olarak Kamu yararına çalışma yaptırımı nedir başlığını ele alan Nazmiye Albayrak, Denetimli Serbestlik Sistemi ve Koruma Kurulları tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek; bugüne kadar eski hükümlülerin iş yardımları ve kredi talepleri ile Koruma Kuruluna başvuranların neticelerini ele aldı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği ile eski hükümlülere özel sektörde işe yerleştirme, çocuklarına eğitim yardımı, ayni yardım, nakdi yardım ve suçtan zarar görenlere Psiko-Sosyal yardım yapıldığının da altını çizdi.