Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği  “Çınarlatı Gençlik Söyleşileri” kapsamında  “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konferansı Gazeteci- Yazar Turgay Güler’in Sunumuyla Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Ulutaş, Üzümlü İlçesi Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Fatih Acar ve kurum müdürlerinin katıldığı programa KYK Erzincan yurtlarında kalan öğrencilerin yoğun ilgisi vardı.

KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek açılış Konuşmasında “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” programının başka illerde de gerçekleştiğini fakat Gazeteci-Yazar Turgay Güler’in Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu’ndaki ilk programının Erzincan’da yapıldığını ifade ederek; “Yeni Türkiye’nin Yeni Geleceği’nin mimarları olacak sevgili genç kardeşlerim; sizler ülkemizin geleceğini inşaa yolunda bizlerden alacağınız bayrağı daha yükseklere çekecek nesilsiniz. Bugün burada olmanız bu ruhun sizlerde vücut bulmuş olduğunu gösteriyor. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın hücrelerinden müteşekkil Türkiye’miz bugün aslına rücu ederken Avrupa’da, Amerika’da ve başka coğrafyalarda ülkemizden rahatsızlık duyulması elbette boşuna değildir. Siz bugün buradasınız ya, burada olmanız bizi çok mutlu ama bahsettiğim coğrafyalardakileri de çok rahatsız ediyor. Siz Asım’ın neslisiniz. Siz geleceğimizsiniz. Sizlerle güçlü Türkiye için yola devam edeceğiz. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çatısı altında olmanın ayrıcalığını her geçen gün daha da fark ettireceğiz.” dedi.

Gazeteci Yazar Turgay Güler sahne almasıyla birlikte akıcı ve çekici sunumuyla öğrencilerin ilgi odağı oldu. Öğrencilerin can kulağı ile dinlediği konferansta çarpıcı tespitler yapan Güler, “ Adamlar demir yığını Eyfel Kulesini, yani demirini pazarlarken biz kültürümüzden utanır olduk.” Diyerek bize ait değerlerin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasını tarih kesitlerinden örneklerle zenginleştiren Turgay Güler Eski Türkiye ve Yenilenen Türkiye arasındaki farklara değinerek bu yenileşmenin Türkiye’nin gelişmesini istemeyen kesimlerin hoşuna gitmediğini anlattı. “Dünyanın Hiçbir yerinde F-16’ya levye atacak bir millet yoktur.” sözüyle millet iradesinin 15 Temmuz 2016 gecesi nasıl destan yazdığını ve dünyaya ne kadar büyük iz bıraktığını; o kara geceden alınması gereken dersleri bir kez daha hatırlattı. Avrupa’da ülkemize yönelik olumsuz siyasi tutumların arkasındaki gerçekleri ifade ederken, “Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan’a yapılanların hiçbir açıklaması yoktur. Bu Hanımefendi orada bugünün Nene Hatun’u olarak asil bir duruş sergilemiş ve mücadele etmiştir.” dedi.

Konferansta Turgay Güler’in yaptığı çekilişle Erzincan Valiliği tarafından 10 adet, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 10 adet, Erzincan Belediyesi tarafından 10 adet, MÜSİAD tarafından 5 adet, KYK Erzincan İl Müdürlüğü tarafından da 6 adet olmak üzere öğrencilere toplam 41 tablet hediye edildi.

Programın sonunda ise 15 Temmuz Milli irade Destanı Fotoğraf Sergisi gezilerek, tüm misafirlere ve öğrencilere ikramda bulunuldu.