Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Türk Kızılayı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Halep Bizdir/Bizdendir/Bizimledir” yardım kampanyasına Erzincan KYK İl Müdürlüğü 4 TIR’la destek oldu.
Türkiye ve Kıbrıs’taki 686 yurt müdürlüğünde barınan 560 bin öğrenciyle 19-30 Aralık tarihleri arasında başlatılan yardım kampanyasına, Erzincan Yüksek Öğrenim kredi ve Yurtlar Kurumunda yurtlarında barınan yaklaşık 6500 öğrenci, Erzincan halkı ve hayırsever işadamları büyük bir destek ve katkı sağladı. Yardım kampanyasının duyurulmaya başlandığı ilk günden itibaren harçlıklarından artırdıklarıyla gıda, giyim ve temizlik malzemesi alan öğrencilere hayırsever işadamları, halk ve esnafın katkılarıyla 4 TIR yardım malzemesi toplandı.
Toplanan yardım malzemelerinin Halep’e gönderilmek üzere KYK Erzincan İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ile birlikte öğrenciler ve kurum personeli katıldı.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Mazlumun yanında olmayı bilen fedakâr Erzincan halkının Halepli kardeşleri için başlattıkları ve 17 Ocakta sona erecek yardım kampanyasının devam ettiğini, esnaf ve halkın desteğini beklediklerini; Erzincan’dan 30 TIR gönderileceğini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü ile öğrencilerinin topladıkları 4 TIR’ı öncü birlik saydıklarını belirterek, “Türk milletinin yardımseverliği, insan ruhuna infak etmesinin tebesüm etmiş hâlini görüyoruz.” dedi. Gönderilen dört TIR’la ilgili öğrencilerin harçlıklarından katkı sağladıklarına değinen Vali Arslantaş, “Bizim için ziyadesiyle kıymetli her öğrencimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Yine Erzincan genelinde devam eden Halep ve Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardım kampanyamız çerçevesinde 17 Ocak günü 30 TIR daha yola çıkacaktır. Biz bu TIR’ları öncü bir birlik olarak gönderdiğimizi düşünüyoruz. Sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Özellikle un, makarna, pirinç, bulgur, fasulye, salça, yağ, bisküvi, patates gibi gıda ürünlerinin ağırlıklı olduğu yardım tırlarında temizlik ve giyim malzemesi yer aldı. Toplanan yardımların kolilenmesi, tasnif edilip TIR’lara yüklenmesinde gerek öğrenciler, gerek çalışan personelin özveriyle çalışmasından büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Erzincan KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, “Bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Ülke ve halk olarak her zaman mazlumun yanında olmayı bilen milletimiz ve gençlerimiz gibi yiğit ve fedakâr Erzincan esnafı ve halkı gönülden yaptıkları katkılarla bizleri yine yalnız bırakmamış, sahiplenmiş; Halepli kardeşlerimizin yanında olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Yardımların toplanması ve gönderilmesi aşamasına kadar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlerimize mazlumun yanında olmayı, sorumluluk sahibi olmayı kardeşinin derdiyle dertlenmeyi hedefleyen bu kampanya ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüz, 102 TIR gıda ve malzeme toplamıştır. Bu çalışmaya Erzincan Yüksek Öğrenim kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü olarak can hemşehrilerimizin büyük desteğiyle 4 TIR yardımla biz de dâhil olmuş olduk. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüzce başlatılan kampanyada başta Genel Müdürümüz ve hemşehrimiz Sayın Sinan Aksu’ya, Kızılay Genel Müdürlüğü ile Erzincan Kızılay Başkanlığına, emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederiz.” dedi.
Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır’ın yaptığı dua ile yola çıkarılan 4 yardım TIR’ı Hatay Cilvegözü sınırında Kızılay yetkililerine teslim edilecek.