Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğüne bağlı Erzincan Ve Mamahatun Yurtlarında Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrencilere sertifikaları verildi. KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek ve Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın da katıldığı törende Kur’an-ı Kerim Öğrenen kız öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi ve sertifikaları verildi.

Törende bir konuşma yapan Müftü Yavuz Karabayır “Bir öğretmen için, yetiştirdiği talebesini görmek, ona bakmak çok önemlidir. Öğretmenlik mürşitlik adında kendini çoğaltmaktır. İnsanlarla diyaloğumuz maneviyatı aktarmak amaçlı olmalıdır.  Bu yüzden buradaki Kur’an-ı Kerim hocalarımızı ve öğrencilerini kutluyorum. Yeryüzünde insanlar insanları dinle kandırıyorlar.  Türkiye’mizde de bir daha böyle kandırılmamak için bilhassa gençlerimizin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri, okumaları, anlamaları gerekmektedir.  Kur’an-ı Kerim sadece cennete gitmek için okunan bir kitap olmamalı, onun için Kur’an-ı Kerim’i anlamalı ve onun emrettiği şekilde yaşamalıyız.” dedi.

Konuşmasının sonunda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek’e, Yurt Müdürlerine, Kur’an-ı Kerim hocalarına ve öğrencilere teşekkür eden Karabayır  Kur’an-ı Kerim öğrenmeye böyle hevesli bir gençlik, ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunun en büyük kanıtıdır diyerek sözlerini bitirdi.

Yavuz Karabayır’ın ardından duygularını dile getiren KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek “Erzincan ve Mamahatun Yurtlarımızdaki Kur’an-ı Kerim hadimi kızlarımız bugün belgelerini aldılar. Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, öğrencilerimizle buluştu. İl Müftümüz Yavuz Karabayır’a, Yurt Müdürlerimize, Kur’an-ı Kerim hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim.  Maneviyatın farkında,  böyle pırıl pırıl bir gençliğin karşısında olmaktan gurur duyuyorum” dedi.