Bir süre önce görevden alınarak araştırmacı kadrosuna atanan Erzincan SGK İl Müdürü Orhan Uçar’ın görevden alınması ile ilgili İdare Mahkemesine açtığı dava sonuçlandı.

Erzincan İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda  Sosyal Güvenlik kurumu İl Müdürü Orhan Uçar’ın başarılı çalışmalarının olduğu, bir yıldan az bir süre görev yapmış olmasına rağmen Erzincan Valiliği’nden  başarısını kanıtlayacak başarı belgesi ile ödüllendirildiği belirtildi.                

Bölge İdare Mahkemesinin kararında İl Müdürü Orhan Uçar’ın görevden alınmasını gerektirecek bir disiplin cezası almadığı, soruşturma geçirmediği, yada görevde kalmasının sakıncalı olduğu biçiminde bir bilgi belge ve kanaatin bulunmadığı belirtildi. Mahkeme kararı gereğince, Orhan Uçar’ın atanmış bulunduğu  araştırmacı kadrosundan alınarak bir ay içerisinde il Müdürlüğü görevine döndürülmesi gerekiyor. İdare Mahkemesinin kararını duyan SGK ile ilişkili olan mükellefler, Orhan Uçar’ın yeniden İl müdürlüğünde göreve başlamasını, dört gözle beklediklerini belirttiler.