Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iki kuzen, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e, kardan asker ve tank yaparak destek oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak isteyen vatandaşlar, ilginç bir çalışma gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Bayırbağ köyünde amca çocukları Abdullah Demir (33) ile Hakan Demir (16), kardan bir asker ve tank yaptı.

Türk bayraklarıyla süslenen tank ve asker çalışması ilgi gördü.

Abdullah Demir, AA muhabirine, Zeytin Dalı Harekatı'nı unutturmamak ve Mehmetçik'e destek olmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Karın az olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlatan Demir, "Tankın namlusunu su borusundan yaptık ve Türk bayrağı ile süsledik. İnsanlara Mehmetçiğimizin operasyonunu unutturmamak istiyoruz. Görenler beğeniyor, dikkatlerini çekiyor. Allah Mehmetçiğimize yardım etsin, şehitlerimize de rahmet eylesin. Ülkemiz için hayırlısı olur inşallah." dedi.

Hakan Demir de yaptıkları çalışmayla Zeytin Dalı Harekatı'nı anlatmak istediklerini belirterek, "Biz bunu Afrin'de savaşan asker ağabeylerimizi düşünerek, destek vermek amacıyla yaptık. Görenler beğeniyor ve fotoğrafını çekiyorlar." diye konuştu.