Erzincan'ın renkli simalarından Eğitimci,Siyasetçi,Esnaf Erzincan'da herkesin yakinen tanıdığı Metin Çimen Kalp Krizi geçirmesi sonucu Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda yatmakta.

07.042016 günü akşam 17 sularında Metin Çimen Kalp krizi geçirdi kaldırıldığı Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda yatmakta.

Metin Çimen Kimdir

04.08.1960 yılında Erzincan da dünyaya geldi. İlkokulu Erzincan-Merkez 27 Mayıs İlkokulunda (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu), Ortaokulu Cumhuriyet Orta okulunda ve Liseyi Erzincan Endüstri Meslek Lisesinde ( Yapı Bölümü ) tamamladıktan sonra ,

1977 Yılında Sümerbank Genel Müdürlüğüne bağlı Erzincan -Tercan fabrika inşaatı Gümüşhane –Kelkit fabrika inşaatı ve Erzincan İplik Fabrikası lojman inşaatlarında teknik (sürveyan) eleman olarak çalıştı.

Daha sonra 1979 yılında Erzincan Eğitim Enstitüsünü bitirdikten sonra teknik elemanlıktan istifa ederek Öğretmenliğe başladı. Yurdun Muhtelif yerlerinde (Kars, Erzincan, Erzurum, Zonguldak ve Erzincan ) İdareci ve öğretmen olarak çalıştı. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesini bitirdi.

Öğretmenliğin yanı sıra Ensar Vakfı Erzincan Şube Başkanlığı, Memur Sen Erzincan kurucularından biri olarak Eğitim Bir Sen Erzincan İlk Şube Başkanlığı Görevlerini de yürüttü (1999 - 2003).

Saadet Partisi Milletvekili ve Belediye Başkan adaylığı yaptı.

35 yıllık ( Öğretmenlik ) devlet memurluğu süresince Devletin çeşitli kademelerinde çalışarak Türk insanına görevimle ilgili hizmet etti.

4 çocuk babası. 2014 EKİM ayında Devlet Memurluğundan Emekli oldu.

Bizler de 13 Şubat Medya Grubu olarak Metin Çimen Hocamıza Allah'tan acil şifalar dliyoruz.