Üzümlü ilçesinde belediye tarafından yapılan yatırımlar AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle tarafından yerinde incelendi. Milletvekili Sebahattin Karakelle beraberinde Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, İlçe Başkanı Selami Karatepe ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Üzümlü Belediyesine gelerek Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’dan yapımı süren ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüştü.
Yapılan görüşmenin ardından Milletvekili Karakelle, beraberindekiler ile birlikte önce dereboğazı mevkiinde Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenip, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Üzümlü KÖS Göleti Projesi” ziyaret etti. Alanda devam eden çalışmaları inceleyen Milletvekili Karakelle, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’dan çalışmalar ile ilgili son durum hakkında bilgileri aldı. Ardından Milletvekili Karakelle, ilçe de başlayan doğalgaz çalışmaları ile birlikte diğer yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi.

“ÜZÜMLÜ’DE TARİHİ PROJELER GERÇEKLEŞİYOR”
Yapılan ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Karakelle, Üzümlü’de yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini belirterek “Bugün Belediye Başkanımız Ahmet Sazlı’nın konuğu olarak Üzümlü ilçemize gelerek yapımı süren ve yapılması planlanan projeler ile ilgili bilgiler alıp değerlendirme de bulunduk. Üzümlü’de çok güzel çalışmalara imza atılıyor. Sulama sıkıntısını ortadan kaldırmak için geçen yıl yapımına başlanılan Üzümlü KÖS Göleti Projesi’de sona gelindiğini gördük. Bu proje ile Üzümlü Dereboğazı mevkiinde sulama HES’in kuyruk suyunun düzenli olarak depolanıp sulama suyu ihtiyacına göre tarım arazilerine su dağıtımı yapılacak. Böylece Üzümlü tarımında yaşanan sulama suyu sorunu ortadan kalkacak. Üzümlü için bir diğer önemli bir proje olan Doğalgaz Projesi’nde de kazı çalışmaları başladı. İnşallah yatırım projesine göre Üzümlü’de her ev doğalgaz kullanımına başlayacak. Bunların yanında kum eleme tesislerinin yeniden çalışmaya başlaması, 80 tonluk yeni kantarın kurulması, dutluk projesi gibi belediyemizin sürdürdüğü diğer projelerde var. Ben bu projeleri gerçekleştiren Belediye Başkanımız Ahmet Sazlı ve ekibini tebrik ediyorum. İnşallah bu özverili çalışmaları devam edecek ve Üzümlü daha da gelişecek.” dedi.
İncelemelerin arıdndan Milletvekili Karakelle ve beraberindeki heyet ilçe den ayrıldı.