19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, istiklal mücadelesinin başladığı 19 Mayıs 1919´da, milletin kaderinin yeniden canlandığı, umut ışığının yeniden doğduğunu belirti. Bayram mesajında ;"Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Bağımsızlık ateşinin yakıldığı tarihi bir gün olmuştur.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlı ve önemlidir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´nin istikbali artık değerli gençlerimize emanettir.

Bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Dünyamız hızla değişirken ülkemizin hızla büyüyüp, kalkındığını, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkânları sunmak bizlerin görevleri arasındadır. ´Yeni yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye´sinin Gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Cumhuriyet´imizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin güvencesi olan sevgili gençlerimizin, Erzincanlı hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın ‘19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.