18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü dolayısıyla Bahçelievler İlköğretim Okulu tarafından Müftülük konferans salonunda bir program düzenlendi.

Bahçelievler İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Hulusi Yetiş, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenin programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hayati Yavuz; “Çanakkale bir milletin var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi 1. Dünya Savaşında kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır. Bu zafer anaların biricik evlatlarını bağrına basıp başlarına kurbanlık koyun gibi kına yakarak cepheye gönderdiği bir savaştır. İnanç vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısının bir göstergesidir” dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Çanakkale Şehitliğinin gezilmesi gerektiğini ve çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Bugün bizim tarihimizde, beklide dünya tarihinde çok büyük önem taşıyan günlerden birisinin hemen öncesinde burada toplandık. Çanakkale bizim için çok önemli. Çanakkale bizim yere düşürülüşümüzün değil, çiğnenmek istenişimizin, ama dim dik ayağa kalkışımızın destanının yazıldığı yerlerden bir tanesi” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Bahçelievler ilköğretim okulu tarafından hazırlanan gösteriler katılımcıların beğenisine sunuldu.