Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın, katılımıyla Miraç Kandili Özel Programı Terzibaba Camiinden canlı yayınla TRT 1 ekranlarında yayınlanacağını söyleyen Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, tüm Erzincanlıları programa davet etti.
  Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır; “3 Mayıs 2016 Salı günü Miraç Kandilini idrak edeceğiz. Miraç Kandili Peygamberimiz A.S hayatında çok önemli bir hadisedir. Peygamberimiz manevi alemlerden insanlığın maddi manevi huzurunu artıracak güzel müjdelerle dönmüş bu vesile ile biz Miraç Kandiline ayrı bir ehemmiyet veririz. Biz de Erzincan İl Müftülüğü olarak Miraç Kandilimizi coşkuyla daha duygulu bir şekilde idrak edebilmek düşüncesiyle bir takım programlar düzenledik.
  Bu programların en önemlisi de TRT1 televizyonunun canlı yayını ile Terzibaba Camimizde aynı zaman da Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın ve Türkiye’nin seçkin hafızlarının katılmış olduğu bir program düzenledik. Bu vesile ile Erzincanlıları bu programa davet ediyoruz. Program akşam namazı sonrası hemen başlayacak yatsı namazına kadar devam edecektir. Miraç Kandilinin İslam alemine ve Erzincan’ımıza hayırlara vesile olmasını aynı zaman da vatanımızın ve milletimizin birliğine ve dirliğine vesile olmasını Cenab’ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.