Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Üzümlü ilçesi Mutu mevkisindeki Mutu Tünelleri ulaşıma açıldı. Erzincan-Erzurum karayolu 40. kilometresinde bulunan ve ölüm virajı olarak adlandırılan bölgeye yapılan 330 metre uzunluğunda, 6,8 metre yüksekliğinde ve 10 metre genişliğindeki tünellerde çalışmalar biterken çevre bağlantı yollarındaki çalışmalar ise sürüyor.

Ölüm virajı olarak bilinen ve çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği bölgeye yapılan tüneller ile trafik kazalarının sayısında düşüş bekleniyor.
22.09.2011 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 4 yıl süren çalışmaların ardından hizmete açılan Mutu Tünelleri'nin resmi açılışının önümüzde ki günlerde Bakan Yıldırım tarafından yapılması bekleniyor.


SÜRÜCÜLER TEŞEKKÜR ETTİ

Tünelleri kullanan sürücülerden Süleyman Koyuncu, yaptığı açıklamada 3 yıldır bu güzergahı kullandığını ve çok sayıda kaza olduğunu belirterek "Tünellerin açılması halkımız açısından çok isabetli bir karar oldu. Yapanlardan Allah razı olsun. Bu tünellerin devamını bekliyoruz. Ben burayı sürekli kullandığım için fark etmiyor ama uzun yol şoförleri İstanbul'dan gelip Erzurum'a geçenler bu virajdaki uçurumdan Karasu'ya uçabiliyorlar. Ama benim için açılması çok güzel oldu. Artı olarak tünel çift şerit olduğu için ulaşımı kolaylaştırdı. Hızımızı azaltmıyoruz artık daha güvenli seyahat yapıyoruz." dedi.

Diğer bir sürücü Mücahit Canbaba ise "Doğuya giden şoför kardeşlerimiz için çok güzel bir tünel oldu. Orası ölüm virajı gibi algılanıyordu ve kazalarda araçlar nehre uçuyordu. Tüneller açıldı ve çok güzel oldu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum." dedi.