Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek isteyen bir grup ortaokul öğrencisi, aralarında topladıkları para ile aldıkları 100 kete ile yazdıkları mektupları, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e yolladı.

Üzümlü Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere destek amacıyla çalışma başlattı.

Okulda eğitim gören 89'u Ahıska Türkü 300 öğrenci, harekata katılan askerlere moral vermek amacıyla şiir ve mektup yazıp kartpostallar hazırladı.

Öğrenciler aralarında topladıkları paralar ile ilçenin yöresel yiyeceklerinden tandır ketesinden 100 adet yaptırdı.

Bir hafta süren kampanyanın ardından okul bahçesinde "Zeytindalı Harekatı'na destek” isimli program düzenlendi.

Öğretmenlerce harekatın öneminin anlatılmasıyla başlayan programda öğrenciler de şiirler okuyup Mehter Marşı seslendirdi.

Öğrenciler daha sonra mektuplar ve yöresel yiyecekleri paketlere yerleştirerek, Afrin'deki Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere PTT Üzümlü Şubesi yetkilisine teslim etti.

Okul Müdürü Paşa Üstündağ, programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin asker ağabeylerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Üstündağ, "Çocuklarımız çok duyarlı. Askerlerimizin yanında olmak, onlara destek olmak amacıyla simgesel bir katkıda bulundular. Onların güzel yüreklerinin askerlerimizden yana olması çok güzel. İnşallah oradaki askerlerimiz harekatı başarıyla tamamlayıp ailelerine, vatanlarına kavuşur. Kalbimiz, gönlümüz onlardan yana, Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Öğrencilerden Zeynep Sude Küçük de gönderdikleri mektuplar ve yiyeceklere ilişkin, "Onlar bunlardan çok daha fazlasını hak ediyor. Umarım mutlu olurlar." ifadesini kullandı.