Erzincan Belediyesi toplantı salonunda  AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı konferansa Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülseren Narbay, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Kayser, çok sayıda davetli katıldı. 

İŞİ EHLİNE VERİN

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Peygamber Efendimizin sahabe-i kirâmı nasıl bir değişimle değiştirdiğini anlamamız ve onun gerçekleştirdiği inkılâbı önce kendi hayatımıza yansıtıp sonra O’ndan aldığımız Kur’an ve sünnet mirasının aktarıcısı olmak için çok okuyup vaktimizi iyi değerlendirerek kendimizi iyi yetiştirmemiz gerektiğini anlattı. Yüce Allah’ın (CC) "işi ehline verin" emri gereği yaptığımız işlerde ehil olma gayretinde bulunmamız gerektiğini de vurguladı. 

EN GÜZEL ÖRNEKLER ONDADIR

Daha sonra konuşmacı olarak kürsüye gelen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Oğuzhan Aydın, Peygamberimiz herkese örnektir. Öksüz olan, onun öksüzlüğüne baksın. Yetim olan, onun yetimliğine baksın. Fakir olan, onun çobanlığına baksın. Tüccar olan, onun ticaretine baksın. Bekâr onun, bekârlığına, evli olan onun bekârlığına, komşu olan onun komşuluğuna baksın. Baba olan onun babalığına baksın. Hepsinde en güzel örnekler ondadır. Bu salonu dolduran siz gençler onun gençliğine bakın. Sevgili Peygamberimiz gençleri çok severdi. Sevgili Peygamberimizin etrafına kümelenen, İslam’ın temelini atan, canını ve malını ortaya koyanlara baktığımızda çoğunluğunu 15-25 ve 35 yaşlar oluşturuyordu” diye konuştu.


Dr. Aydın, Peygamberi anmak değil, anlamak, daha da ötesi peygamberin o güzel ahlakını hayata taşımak için buradayız. Bir toplumun geleceği çocuklar ve gençlerle alakalı bir durumdur. Eğer çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi oluşturan gençlerimizin, bedenlerinin meşru ihtiyaçlarını karşıladığımız kadar ruhlarının ihtiyaçlarını da karşılayamazsak, yani gençlerimize dini, milli ve sahih geleneğimizi öğreterek yetiştiremezsek ileride ciddi sıkıntılara maruz kalabiliriz. Nitekim günümüzde İslam dünyasının içinde bulunduğu bu buhranlı durum bunun açık bir göstergesidir. O bakımdan Kur’an-ı Kerim’de Peygamberimiz (s.a.v.) başta olmak üzere birçok genç peygamberden bahsedilir. Bunlardan birkaç tanesinden bahsetmek gerekirse; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örnek gösterilen peygamberlerdendir. Hz. İbrahim “genç” olarak nitelendirilen bir peygamberdir. Putları kıran, tevhit mücadelesinin sembol ismi haline gelen, tek başına bir ümmet olan peygamberdir Hz. İbrahim. Bu Hz. İbrahim’den İsmail denen bir çocuk meydana gelir ve eşsiz tevekkül anlayışına sahip annesi Hacer’in terbiyesinde büyüyen Allah’a itaat eden ve Allah’ın buyrukları karşısında teslimiyetçi bir kişilik kazanır İsmail. Dolayısıyla bugün İslam dünyası olarak bizler İsmaillerimizi yetiştiremediğimiz sürece iki yakamız bir araya gelmeyecektir. Her bir Müslüman gencimiz İsmail olmak zorundadır” dedi.

PEYGAMBERİMİZ GENÇLERE DAİMA ÖNEM VERİRDİ

Hz. Muhammed (s.a.v)’in gençlere daima önem verdiği ve gençleri çok sevdiğini belirten Aydın, “Allah’ın sevgisine ulaşmanın yolu Hz. Muhammed’i (s.a.v.) tanımak, anlamak ve onun ahlakını hayatımıza tatbik etmekten geçiyor. O’na bakın aynısını yapın. Hz. Muhammed (s.a.v)’i anlayabilmek için onun dünyaya teşrif ettiği zaman olan cahiliyet dönemine bakmak lazım. O’nun o zaman nasıl bir büyük inkılabı gerçekleştirdiği, nasıl bir değişimi ve dönüşümü başardığını anlamak lazım ki, o zaman onun büyüklüğünü bilebiliriz. Sevgili Peygamberimiz buhranlar içinde olan, zalimlerin zulmünü zirveye taşıdığı, eşkıyalığın hâkim olduğu, iffetin ve namusun rafa kaldırıldığı, büyük balıkların daima küçük balıkları yuttuğu, her türlü zulmü, her türlü cehaletin, her türlü şirkin hâkim olduğu bir ortamda dünyaya teşrif etti.

Dr. Oğuzhan Aydın  “Hz. Muhammed (s.a.v.) gençlerle derken, o bu davayı omuzlarken, göğüslerken gençleri yanına almıştır. Peygamberimiz olgunluk dönemine geldiğinde da büyük bir yük yüklendi ve yükü çok ağırdı. Hiç kimse kendisini bilmezken ve ticaretle uğraşırken, onu sıradanlıktan ayıran şey emin ve güvenilir biri olmasıydı. Çok zeki ve akıllıca çözümler üretir, hiç kimseyi kırmaz ve herkesi memnun ederdi. Hiç kimse ondan zarar görmez, o kimseye zarar vermezdi“ dedi. Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ve AK Parti Erzincan Kadın Kolalrı Başkanı Gülseren Narbay, günün anısına Dr. Oğuzhan Aydın’a hediye takdim ettiler.