Son yıllarda ülke ekonomisine kazandırılan havaalanı ve havalimanları “yap-işlet-devret” modeli ile inşa ediliyor ve işletiliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Avrupa’nın en iyi havalimanı seçilen Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali, Antalya yeni Dış ve İç Hatlar Terminalleri bu modelle inşa edildi ve özel sektör tarafından işletiliyor. Ekovitrin okuyucuları tarafından “Yılın Bürokratı” seçilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal Ekovitrin’e döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Yap-İşlet-Devret” ve “İşletme Hakkı Devri (Kiralama)” olarak adlandırılan “Kamu-Özel Sektör İşbirliği Projeleri” ile havacılık sektörüne yaklaşık 12 milyar dolar katkı sağlandığını söylüyor. Genel Müdür Orhan Birdal, DHMİ’nin uyguladığı bu modeli, dünyanın bir çok ülkesinin örnek aldığını ve kendilerine bilgi için müracaat ettiklerini belirtiyor. Birdal, “Bu model dünyada Türk Modeli diye biliniyor” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın öncülüğünde, havayolları ulaşımında çağ atlandığına dikkat çeken DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, tüm havaalanlarımızda yoğun bir trafik yaşandığını ifade etti. ‘2003 yılında 33 milyon olan yolcu sayımız bu 2011 sonunda 120 milyonu geçecek. Katlayarak büyüyoruz artık. Bu büyümeyi karşılamak için bu alt yapıyı hızlı yapmamız lazım’ diyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal; havacılık alanında dünyayla kıyasladığımızda bu ölçekte iş yapan başka bir ülke olmadığını da sözlerine ekliyor.