24 Ekim Salı günü gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüsnü Aldemir, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Orman İşletme İl Müdürü Halil Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Esentepe Yeşil Kuşak Alanı'nda yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilen fidan dikme töreninde bir açıklama yapan Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı “Erzincan Belediyesi’nin Cansuyu çalışmasından çıkan hafriyat ile dolgu yapılan bu alan vadi şeklindeydi. Güzel bir alan oluştu ve burada dikeceğimiz fidanlar ile Erzincan’a bir yeşil kuşak alanı oluşturmuş olacağız” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman “Ormancılık Haftası vesilesiyle ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Bizim de bir dikili ağacımız olsun dedik.” dedi.

Vali Süleyman Kahraman’ın ilk fidanı toprakla buluşturmasının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.