Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Bakanlık vazifesine başladığından bu yana 8 defa ziyaret ettiği Erzincan’a, Bakanlık tarafından bugüne kadar 530 milyon TL yatırım yapıldı.

Halihazırda Erzincan’da devam eden projelerin en kısa sürede tamamlanarak, hizmete alınması hususunda talimat verdiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu sebeple şantiyelerde 3 vardiya, 24 saat esasına göre çalışılacak ve bayram tatilinde de çalışmalara ara verilmeden devam edilecek” dedi.

Erzincan'da geçimini tarımla sağlayan vatandaşlar için sulamanın çok büyük önem arz ettiğinin farkında olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzincan ilinde barajların sayısını, alternatif su kaynaklarını ve sulama projelerini her geçen gün daha da artırıyor.

Turnaçayırı Barajı ve Sulaması Projesi Hızla Devam Ediyor

Gerçekleştirilen yatırımlarla Erzincan’da sulanmadık arazi bırakmamak gayesiyle gecesini gündüzüne katan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bölge için büyük önem taşıyan Turnaçayırı Barajı ve Sulaması Projesine hızla devam ediyor. Sulama ve içme suyu maksatlı inşa edilen tesis hizmete alındığında 204.000 kişiye içme suyu temin edilecek, 148.870 dekar zirai arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca, ülke ekonomisine yıllık 97 milyon TL katkı ve ilave 4.500 kişiye de istihdam imkanı sağlanacak.

 Yine DSİ tarafından inşa edilen ve 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak Erzincan İçme Suyu Tesisleri ile toplam 204.133 kişi için yıllık 19,3 milyon metreküp içme suyu temin edilecek.

Erzincan için su yatırımlarında hız kesmeyeceklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Erzincan için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.