Bursa Erzincanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Arslan Gürsel İlköğretim okuluna giderek okul Müdürü Metin Çimen ile bir süre eski günlerinden bahsetti. Gürsel Arslan okulun ilk açıldığı 1961 yılında çekilen ve o dönemde öğretmenlik yapan kişilerin fotoğrafını okul müdürü Metin Çimen’e takdim etti.

İlçe ile köy okullarına ve huzurevine dernek olarak yaptıkları projelerle çeşitli yardım ve desteklerde bulunduklarını belirten Dernek Başkanı Arslan ; “ Bursa Erzincanlılar Kültür ve Dayanışma derneğinin yürütmekte olduğu projeler kapsamında Huzurevine düzenlediğimiz ‘Yaşlılarımızla Sevda Günleri’ kampanyasıyla ilgili ziyaretimiz oldu. Bu arada içerisinde bulunduğumuz ve benim ilkokulumu okuduğum Gürsel İlköğretim okuluna ziyarette bulunduk. Babamın Erzincan’da ilk olarak öğretmenlik yaptığı bu okulun açılışında çekilen fotoğrafı okul müdürümüz Metin beye takdim ettik.  Doğduğumuz büyüdüğümüz topraklarımızı unutmamız mümkün değil. Diliyoruz ki buradan gidenler Erzincan dışında olanlar Erzincan’ı unutmasınlar. Ne olursa olsun bir vesile ile hatırlamalı ve bu toprakları ziyaret etmelerini istiyoruz. Mart ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz köylerimizdeki sosyal yaşama destek projesi adı altında. Refahiye, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli kaymakamlıklarına yaklaşık 120 koli giyim eşyası dağıttık ve bunlara devam ediyoruz. Özellikle ilçelerimizdeki ilköğretim okullarının kütüphanelerine kitap varlıklarını çoğaltmak amacıyla geleceğimizin kültür birikimine destek projesi adı altında yürütüyoruz. Okullarımıza kitap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuyoruz” dedi.

Okul Müdürü Metin Çimen ise derneğin gösterdiği çalışmalarda başarılar dileyip gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.