Ramazan ayında sıcak havadan bunalan vatandaşların Erzincan’daki adresi Ekşisu mesire alanı oldu. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için Ekşisu mesire alanındaki kükürtlü suya kimileri ayaklarını sokarak, kimileride elbiseleri ile girerek serinliyor.
Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi ve son günlerde de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı Erzincan’da, vatandaşlar bunaltıcı havada serinlemek için, şehre 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu mesire alanına akın ediyor. Burada alternatif serinleme metodu olarak kükürtlü su bölgesinde bazıları sadece ayaklarını, bazıları da elbiseleri ile suya girerek serinlemeye çalışıyorlar.
Derinliği 60 santimetreyi bulan buz gibi suda serinleyen vatandaşlar, Ramazan ayında artan sıcak havalarda bir nebze olsun iftar saatine kadar ferahladıklarını belirttiler. Ayrıca; doğal madensuyu özelliği taşıyan suyu mesire alanındaki çeşmeden pet şişe ve bidonlara dolduran vatandaşlar, evlerine götürüyor.
Serinleme noktasında Erzincan’ın en güzel yerinin Ekşisu mesire alanı olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Buraya gelip oturacaksın stresini atacaksın, serinleyeceksin, ondan sonrada gidip hayırlısıyla iftarını açacaksın. Erzincan’ın en güzel yeri burası.. İşi bırakıp her gün geliyoruz. Bunaltıcı sıcaklardan serinliyoruz.” şeklinde konuştular.