Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öksüz ve yetimler için verilen iftar yemeğine katılarak, orucunu öksüz ve yetim çocuklarla birlikte açtı.

İftar programında masaları tek tek gezip çocuklarla yakından ilgilenen Vali kahraman, iftar programına katılanların istek ve sorunlarını dinledi. Kulem Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına Vali Süleyman Kahraman ile birlikte Erzincan Belediyesi Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Sedat Uzuncezar, Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammer Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ve davetliler katıldı.    

Düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman iftar sofralarını sevgi dolu yüreklerle paylaştığını ve Devletimizin koruması altındaki çocuklarımızla bu güzel iftar programında bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek, ”Biz büyük bir aileyiz. Sizler de bu ailenin en değerli varlıklarısınız. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız, aydınlık yüzlerimizsiniz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Çünkü sizler bize milletimizin emanetisiniz. Sizlerin başarısı bizim başarımız, sizlerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Devletimiz her zaman sizin yanınızda. Bunu asla unutmayın. Kalbimiz, gönlümüz her zaman sizlerle.” dedi.

Konuşmasının devamında Vali Kahraman; ”Çocuklarımızı en iyi imkanlarda yaşatmak, eğitimlerini ara vermeden sürdürmek hepimizin sorumluluğudur. Devletimiz,  hamdolsun çocuklarımızın aile ortamında yaşamaları için yatırımlar yapıyor. Bizlerde sevgi evlerimiz, yurtlarımız birer aile ve eğitim yuvasına dönüşsün diye özveriyle çalışıyoruz.  Biz sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç olan çocuklarla da ilgileniyoruz, onların da yaralarını sarıyoruz. Müslümanların yaşadığı bir memlekette öksüz ve yetimler boynu bükük gezememeli.  Bu nedenle öksüz ve yetimlerimize hepimiz destek olmalıyız. Onların acılarına sevinçlerine ortak olmalıyız.  Valilik olarak mazlumun, öksüzün ve yetimin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Evlerden evlere, gönüllerden gönüllere iyilik taşımak için seferber oluyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve refah içinde yaşaması için bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz. Öksüz ve yetim kardeşlerimizin haklarını korumayı onlara daha güzel imkanları sunmayı el birliğiyle sürdüreceğiz. Rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki:“Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan kalbin yumuşar ve ihtiyacın görülür.’’ Rabbim bu iftar sofrasında bizleri de kalbi merhametle dolanlardan eylesin. Sadece Ramazan ayında değil her zaman iyilik sofraları kurmamızı nasip eylesin.” İfadelerine yer verdi.

Düzenlenen iftar programının birliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz eden Vali Kahraman, iftar programı vesileyle konukların yaklaşan Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Yemek sonrası sahneye çıkan Küçük Belinay okuduğu şiir ve İstiklal Marşı ile Vali Kahraman’ın takdirini kazandı. Küçük Belinay’ı tebrik ederek hediyeler veren Vali Süleyman Kahraman, iftar programına katılan diğer çocuklara da çeşitli oyuncaklar verdi.