Bahar ayları ile birlikte Erzincan İl Özel İdaresi yol ve asfaltlama çalışmalarına hızlı başladı. Merkeze bağlı köy yollarında sıcak asfaltlama için yol genişletme ve dolgu çalışması yapan özel idare Üzümlü ilçesinin en büyük gurup köy yolu olan Derebük-Pelitli-Esenyurt köyü yolunda da yol genişletme ve dolgu çalışmalarının startını verdi. Yaklaşık 35 kilometrelik yolda onlarca iş makinesi yaz aylarında yapılacak asfaltlama çalışması için gece gündüz demeden çalışıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, havaların ısınmasını fırsat bildiklerini ve yol çalışmalarının startını verdiklerin söyledi. Felekoğlu; “Havaların ısınmasını da fırsat bilerek, geçtiğimiz yıl yatırım programımızda olan ve Üzümlü ilçesine bağlı Balaban-Sarıkaya’dan başlayarak Esenyurt Köyüne kadar devam eden yaklaşık 35 kilometrelik bir yolumuz var. Genişletme çalışmalarımızı başlattık. Dolgu işlemlerimiz tamamlandıktan sonra mevsim ve imkanlar müsait olduğunda sıcak asfalt çalışmasına başlayacağız” dedi.
Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu açıklamasında ayrıca sıcak asfaltta bu yıl yoğun bir çalışma programı yaptıklarının altını çizerek; “Hedefimiz yüksek, geçtiğimiz yıl sezon bitimine yakın başlamamıza rağmen, 58 kilometre civarında sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu yıl bunun 4-5 katını yapmayı düşünüyoruz. İnşallah iklim ve şartlar elverirse bu işyeri tamamlayacağız. Köylerimizin yol standardını en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.