Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde oto tamir ustası bir kişi, otomobiline kar lastiği yerine pat pat lastiği takarak karda kullanıyor.

İlçe merkezinde 10 yıldır oto tamirciliği yapan Mustafa Uçarkuş (29) kendine ait 1987 model otomobili karlı ve buzlu yollarda daha iyi kullanabilmek için kar lastiği yerine pat pat lastiği taktı. İlçe de çok sayıda bulunan ve genelde tarım işlerinde kullanılan tarım aracı pat patın lastiklerini bir müşterisinden çıkma olarak alan Uçarkuş, lastikleri kendi aracına taktı. Karlı ve buzlu yollarda pat pat lastiği takılı aracının diğer kar tipi lastiklere göre daha iyi bir performans sağladığını gören Uçarkuş, her kar yağışı ile birlikte aracına pat pat lastiklerini takarken yollardan karın kalkması ile birlikte aracının lastiklerini normal lastikler ile değişiyor.

Yarım metreye yaklaşan karlı yollarda çevredeki insanların meraklı bakışı ile pat pat lastikli aracını kullanan Uçarkuş, aracının gördüğü ilgiden de oldukça memnun.

Mustafa Uçarkuş, 4 senedir aracına pat pat lastiği takmayı düşündüğünü belirterek "Ben motor ustasıyım. Yaklaşık 4 senedir de lastik işiyle de uğraşıyorum. 4 senedir acaba arabama böyle bir şey uydurabilirmiyim, yapabilirmiyim diye düşünüyordum. Bekliyordum ki böyle bir şans doğsun. Böyle bir normal kar tipi lastik değil de pat pat lastiği olarak iki tane lastik düşse de normal kış şartlarında nasıl performans sergiliyor? Onları deneme amaçlı böyle bir şey düşündüm, karar verdim ve yaptım."

Karda lastiklerin performansının çok yüksek olduğunu söyleyen Uçarkuş, "Lastikler karda mükemmel performans gösteriyor. Yaklaşık yarım metre karda bile kesinlikle mükemmel şekilde kar tipi lastikten bile güzel şekilde yol alıyor."dedi.

Lastiklerin müşterilerinin de ilgisini çektiğini ifade eden Uçarkuş, "Lastiklere müşterilerimden talep var. Görenlerinde çok dikkatini çekiyor. Hatta gülüp, hatıra olarak fotoğrafını da çekiyorlar. Aracına sipariş verende oldu ama sadece 13 jant araçlarda bu kullanılabiliyor. Daha farklı bir ebatları yoktur. Maliyet olarakta bana sadece iki jant 100 TL'yi buldu." dedi.

Eyüp Başgöl isimli vatandaş aracın karda gidişine inanamadığını belirterek "İlk defa gördüm, çok güzel olmuş. Bu gidişle milletin kar ile ilgili problemi kalmaz. Yarım metre karda aracın gittiğini gördüm ve dikkatimi çekti. Lastikleri gördüm çok hoşuma gitti. Eğer bu lastiklerin büyükleri olursa bende arabama takacağım." dedi.