Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, “PTT'nin 172. kuruluş yılının verdiği şevkle bugünlere kadar Türkiye'nin her karışına hizmet götürmenin heyecanını ve onurunu omuzlarımızda gururla taşıyarak bugünlere geldik.” dedi.PTT'nin 172. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. PTT hizmet binasında düzenlenen etkinlikler kapsamında PTT'de işlem yaptıran 172. müşteri Müslüm Türkmen’e çeşitli hediyeler verildi. PTT'den işlem yapan Müslüm Türkmen işlemini yaptıktan sonra yetkililer tarafından ağırlanarak kendisine 172. kuruluş yıl dönümü anısına çeşitli hediyeler verildi.
PTT'nin 172. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıt'ı önüne çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş PTT teşkilatının 1840 yılında kurulduğunu ve 23 Ekim 2012 tarihinde 172. yılını kutlayacağını kaydetti.  Ülke genelinde her geçen gün yeni yatırımlar, yeni atılımlarla modern haberleşme hizmetlerini en iyi şekilde halka verebilmenin onur ve gururu içerisinde olduklarını belirten Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, bu hizmetlerin Erzincan'da 188 personel ile 10 merkez,  21 şube, 12 PTT Matik cihazı ile verildiğini söyledi.
Posta taşımacılığı açısından yurdun tüm il ve ilçeleri ile bir ağ oluşturularak ilçeler ile günlük posta alışveriş irtibatı sağlandığını belirten Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, kabul edilen tüm gönderilerin aynı gün varış yerlerine göre sevk edildiğini ve Erzincan'a gelen gönderilerin de aynı gün alıcılarına teslim edildiğini vurguladı.Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, yaptığı açıklamada, iki asra yakın geçen süre zarfında çeşitli merhaleler geçirerek bugünlere taşıyanlara şükran ve minnet borçlu olduklarını belirterek, "1995 yılına kadar Posta Telefon Telgraf Teşkilatı, hizmet amaçlı Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü konumunu muhafaza etmiş, 1995 Haziran'da Posta Telefon Teşkilatı olarak ikiye ayrılmış, Posta Telgraf Teşkilatı olarak hizmetlerine devam etmiştir. Ayrılışın ilk yıllarında yatırımların büyük bir kısmının telefon hizmetlerine yapılmış olması, teşkilatımıza kısa bir dönem de olsa atalet dönemi yaşatmış, ama kendini çok kısa bir zamanda toparlayarak hizmet ağını yaygınlaştırıp, noksanlıklarını hızla gidererek, ilk etapta havale işlemleri ile başlayan otomasyon ağı bütün merkez, şube ve acentelerinizi kapsayacak şekilde hızla yaygınlaştırılmıştır. Daha sonra da bütün kayıtlı posta gönderileri bilgisayar ortamında kabul sevk ve teslimine kadar geçen sürenin istenildiği takdirde internet ortamından takip edebilme imkânına kavuşmuştur. Posta, banka ve kurye - kargo lojistik hizmetlerini uhdesinde toplayan kurumumuz 2004 yılında PTT Bank olarak bankacılık hizmetlerine talip olmuş, bu hizmet türümüzü de zirveye taşıyarak bütün bankaların kredi kartları tahsilatları, konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri vermeye kadar hizmet yelpazesini genişleten PTT Bank şimdi de kendine ait kredi kartlarını müşterisi ile buluşturmaya, PTT kredi kartlarıyla alışveriş yapma imkânına kavuşturmuş, il-ilçe ve beldelerde acentelikler açarak şubesi bulunan ve bulunmayan bankaların kredi kartlarının tahsilatının yanı sıra tüketici, taşıt ve diğer kredilerin tahsilatlarını yapabilme imkânı getirmiş; hızlı geçiş sistemi (HGS), milli piyango bilet satışı yanında, Aktifbank ve İNG Bank A.Ş. ile anlaşarak, isteyen herkese tüketici kredisi vermeye başlamış, Kurban Bayramı münasebetiyle her türlü kurye-koli ve küçük paketlerinize de yüzde 10 indirim uygulanmaya başlanmıştır." bilgilerini aktardı.
 Bayram kartları PTT'den
 172. kuruluş Yıldönümünü kutlayan PTT yeni bir kampanya başlattı. Vatandaşlar arasında yazma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla başlatılan kampanyada vatandaşlara ücretsiz olarak tebrik kartı temin edilecek. Kampanyanın olumlu yönleri hakkında bilgi veren Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, "Kuruluşumuz toplumumuzda yazma alışkanlığının edinilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla son yıllarda gelenek haline getirmiş olduğu 'Kartı Bizden Göndermesi Sizden' kampanyasını bu Kurban Bayramı'nda da düzenlemiş bulunmaktadır. Kampanya ile müşterilerimiz PTT işyerlerinden ücretsiz olarak temin edecekleri tebrik kartlarını sadece gönderme ücreti ödemek koşuluyla postaya verebileceklerdir. Ayrıca, bayramlardan önceki günlerde uygulanan 'Kargo, Kurye, Küçük Paket Gönderilere' %10 indirim kampanyası bu Kurban Bayramı'nda da uygulanacaktır. 18-24 Ekim 2012 tarihleri arasında uygulanacak olan kampanya ile müşterilerimizin hediyelik eşya ve paketlerini PTT merkezlerimizden cüzi ücret karşılığı temin edecekleri şık kutular içinde göndermeleri mümkün bulunmaktadır. Müşterilerimizi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." şeklinde konuşarak, vatandaşlara çağrıda bulundu.