Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Kasım Cumartesi günü Erzincan'a gerçekleştireceği ziyaret ileri ki bir tarihe ertelendi. Vali Süleyman Kahraman yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş yoğunluğu sebebiyle gelişinin ileri ki bir tarihe ertelendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzincan programının iptal edilmesi ile ilgili olarak Valilik toplantı salonunda Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzincan programının ertelenmesi ile ilgili bilgi veren Vali Süleyman Kahraman açıklamasında; “Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize gelişiyle ilgili bir husus vardı bu konuda açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanının Erzincan programı ile ilgili programın müjdesini eski Bakanlarımızdan Binali Yıldırım vermişti.

Daha sonra ki gelişmeler Sayın Cumhurbaşkanımızın işlerinin yoğunluğu dolayı bu ziyaretin ilimize gerçekleştirilecek olan ziyaretin ileri ki bir tarihe ertelendi.

Biz sevincimizi, beklentimizi muhafaza ediyoruz. Bu konuda Erzincan kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Cumhurbaşkanının gelişi ile ilgili sevincimizi ve beklentimizi muhafaza ediyoruz.

Yeni geliş programı ile kesinleşen bir şey yoktur. Elde olmayan nedenler ve Cumhurbaşkanının yoğunluğu sebebiyle programın ileri ki bir tarihe ertelendiği bize bilgilendirildi.” şeklinde açıklamada bulundu.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun gelişi ile ilgili olarak ta bilgi veren Vali Süleyman Kahraman, kendilerine Başbakan’ın gelişi ile ilgili resmi bir yazının gelmediğini, fakat bu konuda partililerden duyumlarının olduğunu ifade etti.

AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ise Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun gelişi ile ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan’ın Erzincan programının bulunduğunu ancak Türkiye gündemine göre değişikliklerin yaşandığını ve kesin gelişinin bu haftadan sonra netlik kazanacağını kaydetti.