Belediye kültür evi batısından kuzeye doğru uzanan caddede iki etap halinde yürütülecek olan çalışmalar sonrasında vilayet binasına kadar tüm cadde yenilenmiş olacak. Kaldırım ve yol kaplamaları yenilenerek, aydınlatma elemanları yerleştirilecek olan caddede ayrıca kent mobilyaları ile estetik çalışmaları da yürütülecek. Belediye tarafından altyapı çalışmalarının tamamlanması akabinde ikinci etap çalışma olarak mülk sahiplerinin binalarında dış cephe kaplamalarını yenilemesi planlanıyor. 

Kent merkezinde ticari hayat, yaya ve araç trafiği açısından hareketli bir cadde olan Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi, yenilenen yüzü ile prestijli bir görünüme kavuşacak.

Cadde çalışmalar akabinde bir cazibe merkezine dönüşecek. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, benzer uygulamaların kent merkezinde birçok noktada uygulandığını ifade ederek bu caddede gerçekleştirilecek uygulamanın diğerlerine nazaran daha prestijli bir çalışma olacağını vurguladı. Özellikle estetik aydınlatma elemanlarının gece eşsiz bir görünüm sağlayacağını belirten Çakır çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.