Törene Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Polat ve Üzümlü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar katıldı.
Törende Üzümlü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım birer konuşma yaptılar.
Üzümlü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden beri Üzümlü ilçesi yöneticileri ile birlikte çalıştığını, Üzümlü Kaymakamı ve Belediye Başkanının Yüksekokulun her türlü faaliyetinde yanlarında olduğunu, her müracaat ettiklerinde taleplerinin yerine getirildiğini dolayısıya da Üzümlü Kaymakamı Sayın Davut Sinanoğlu  ile Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım’a Üzümlü Meslek Yüksekokuluna bu desteklerinin bir anısı olarak böyle bir günü düzenlediklerini ifade etti ve kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da Üzümlü Meslek Yüksekokulu ile üzümlü yöneticilerinin hep birlikte üzümlüye hizmet etmeye çalıştıklarını, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar’ın kişisel gayretleri Rektörlüğümüzün ve üzümlü yöneticilerinin destekleri ile Üzümlü Meslek Yüksekokulunun çok aşama kaydettiğini belirterek bu durumu memnuniyetle izlediklerini ifade etti ve Üzümlü Kaymakamı Sayın Davut SİNANOĞLU ile Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım’a Yüksekokula yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım da yaptıkları konuşmalarda böyle bir organizasyon için Üzümlü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar’a ve katılımlarından dolayı başta Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu olmak üzere Üniversite üst yöneticilerine teşekkür ettiler. Konuşmalardan sonra Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım’a çiçek verdi. Ardından da Üzümlü Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut Baydar, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım’a plaket takdim etti.