Erzincan’ın tanınmış tulum peyniri firmalarından köklü bir yapıya sahip Akpınar Tulum Peyniri halka üretimi oldukça zahmetli olan hakiki tulum peynirini satışa sunmaya devam ediyor. Akpınar Tulum Peyniri sahibi Lütfullah Akpınar, tulum peyniri sezonunun açıldığını belirterek vatandaşları sahte tulum peyniri satıcılarına karşı uyardı.

Akpınar Tulum Peyniri sahibi Lütfullah Akpınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; Vatandaşların tulum peyniri alırken bildikleri köklü firmalardan almaları gerekiyor. Her yerde Erzincan tulum peyniri satılır. Ancak Erzincan tulum peyniri Erzincan'dan alınır. Tulum peyniri denilince akla ilk Erzincan gelir. Günümüzde ne yazık ki Erzincan’ın meşhur tulum peynirini sahtecilikle karalıyorlar. Tulum peyniri sezonumuz açıldı. Satışlarımız iyi gidiyor. Kargo firmaları bu günlerde kilolarca peynir taşıyorlar. Şehir dışından aşırı talep alıyoruz.  Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bu sahtecilik olaylarına karşı denetimlerini arttırsınlar. Biz Akpınar Tulum Peyniri olarak vatandaşlarımızı büyük titizlik ve zahmetle yapılan Tulum Peynirini doğru yerden tercih etmeleri için kalitemizi tatmaları için firmamıza bekliyoruz” dedi.

Bugünlerde kargo firmaları tulum peyniri satışından dolayı yoğunluk yaşadıklarını belirtirken Erzincan Tulum Peyniri de büyük bir marka olarak büyümeye devam ediyor.