Erzincanlı Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Artvin Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle Erzincan Askeri Havalimanı'na götürüldü.
Şehidin cenazesinin getirilişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törene, şehidin babası Şevket ile annesi Zöhre ve 8 yaşındaki kız kardeşi Zeynep Ecren Çaybaşı ile yakınlarının yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Şehidimiz Fatih Çaybaşı'nın cenazesi, havaalanında yapılan törenin ardından da helallik alınması için Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları'ndaki baba evine getirildi.
Burada, İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından dualar okunması sonrası helallik alındı. İl Müftüsü Karabayır yaptığı dua esnasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 
Şehit Jandarma Er Çaybaşı'nın cenazesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla, Terzibaba Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze tören sonrası Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek.