Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması kapsamında düzenlenen Birlik Haber-Sen Başkanlar Kurulu Antalya’da gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya Erzincan'dan Birlik Haber-Sen İl Başkanı Mustafa Sevilir' de katıldı. 

Birlik Haber-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısına Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, Erzincan'dan BHS İl Başkanı Mustafa Sevilir'in de katıldığı toplantıya Birlik Haber-Sen'e bağlı tüm Şube ve İl Başkanları katıldı.

Sendikanın dünü bugünü ve geleceğe yönelik atılması gereken adımların görüşüldüğü toplantıda konuşan Genel Başkan Budak, millet olarak tarihi bir imtihandan geçtiğimizi, ülkemizin geleceğine, vatanımızın bütünlüğüne, milli birliğimize karşı yöneltilen tehditlerin karşısında dimdik duracağımızı söyledi.

Yaşanan olaylar karşısında Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen teşkilatları olarak büyük bir duyarlılık sergilediklerini belirten Ömer Budak, bundan sonra da bu çizgide olacaklarını vurguladı.

Genel Başkan Budak, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in, yetkili sendikacılığının yanında insani yaklaşımlarının da öne çıktığı her zaman mazlumdan ve mağdurdan yana olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Nerede bir acı gözyaşı görsek oradaki yaraları sarmakla meşgul olmayı kendimize şiar edindik. Bizler örgütlenerek sadece kamu görevlilerinin değil, ülkemiz bölgemiz, dünya ve insanlık için de çözümler öngörüyor ve hep birlikte hayata geçiriyoruz. Bu ulvi gayeyle, dünyanın neresinde bir acı gözyaşı varsa oraya yardıma koşuyor el uzatmaya çalışıyor, medeniyet coğrafyamızın insanlarıyla gönül diliyle konuşmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar Birlik Haber-Sen olarak zulümler karşısında Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle “ ‘Kim var?’ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘ben varım!’ cevabını verici, her ferdi ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur.” fikrini benimseyen bir anlayışla hareket ettik. Sağımız ve solumuzdakilerin ne yaptığına ne yapmadığına bakmadan, ihtiyaç duyduklarında milletimizin ve kamu görevlilerinin yanında olduk.”

Birlik Haber-Sen’in yürüttüğü çalışmalarla ve elde ettiği kazanımlarla Hizmet Kolumuzdaki tüm komu görevlilerinin teveccühünü kazandığına dikkat çeken Budak, “Son Toplu Sözleşme Masasında, Kamu Personel Danışma Kurulunda ve Kurum İdare Kurulunda elde ettiğimiz kazanımlar, haberleşme hizmet kolunun tarihindeki en önemli kazanımlardandır. Yıllarca yetkiyi elinde tutup da bu kazanımların hayalini bile kuramayanlar elde edilen bu başarı karşısında adeta afallayıp kalmışlardır. Biz sizlerden aldığımız güçle çalışmaya kazandırmaya ve mutlu etmeye devam edeceğiz” diye konuştu

Toplantıda ayrıca tüm Başkanlar bölgelerindeki sorunları dile getirirken, Genel Merkez Yöneticileri ilgili yerlere ulaştırmak üzere bol bol not aldılar.

Erzincan İl Başkanı Mustafa Sevilir, toplantının verimli geçtiğini belirterek Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yöneticilerinin sorunlara karşı duyarlıklarından dolayı Başta Genel Başkan Ömer Budak olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerine teşekkür ettiğini söyledi