Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Sevilir mesajında;  "Öncelikle Erzincan’da görev yapan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.
Sevilir, gazetecilerin dünyanın en önemli mesleklerinden birisini icra ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, ülkemizin demokratikleşme sürecine de büyük katkı sunmaktadırlar. Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Kamuoyunun doğru ve sağlıklı haber almasında basına büyük görev düştüğünü ifade eden Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, "Bizler, gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için çalıştıklarının farkındayız. Bilginin geniş toplum kesimlerine ulaşması için kullanılan en etkin vasıta şüphesiz ki Basın'dır  Toplumun vicdanı olan gazeteciler aynı zamanda her bir vatandaşımızın gözü, kulağıdır " dedi.

Gazetecilerin zor şartlar altında mesleğini icra ettiğini dile getiren Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, "Mesleğini zor şartlar altında, gece gündüz demeden icra ederek, insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendiren basın mensuplarımızın üstlenmiş oldukları görev ülkemizin ve ilimizin gelişmesi açısından son derece önemlidir. Toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, toplumu bilgilendiren ve onların talep ve görüşlerini yansıtma görevini ifa eden basın mensuplarımız, bu özellikleriyle de toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olmaktadırlar.Yaşadığı şehrin, ilçenin, beldenin ve köylerin sorunları ile çözüm önerilerini kamuoyuna aktaran ve bu şekilde de toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir zeminde işlerliğinin sağlanmasına yardımcı olan gazetecilerimizin, yorum ve görüşlerinin de biz idareciler olarak çalışmalarımıza katkılar sağladığına inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, toplumun bütün kesimlerine ulaşmamızda devlet kurumlarının en büyük yardımcısı konumunda olan, başta Erzincan'ımızda  emek veren gazeteciler olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın ve Üyelerimizin  Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.