Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Bidayet İslami İlimler Vakfı, Birlik Vakfı Erzincan Şubesi, Beyazay Derneği, Büro Memur-Sen, Din Görevlileri Derneği, Diyanet Sen Erzincan Şubesi, Dostlar Derneği, Erihmed, Erdav, Eğitim Bir Sen, Ensar Vakfı Erzincan Şubesi, Hacegül Vakfı, Hak-İş, Hayrat Vakfı, İhlas Vakfı , Erzincan İnsan Ve Medeniyet Hareketi Derneği,  İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şubesi, İhh Erzincan Şubesi, İhya Vakfı Erzincan Şubesi, Keyder, Memur-Sen, Medine Derneği, Medine Vakfı, Müsiad Erzincan Şubesi, Niyaziye Vakfı, Reyhan Vakfı , Toç Bir Sen Erzincan Şubesi, Sağlık-Sen Erzincan Şube, Vahdet Vakfı Erzincan Şubesi yaptıkları yazılı açıklamada "24 Haziranda ülkemiz genelinde yapılan seçimin şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni eder, ülkemize hizmet edecek seçilmiş vekillerimize başarılar dileriz.

Bizler Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu yoğun seçim gündeminden sonra, şehrimiz için büyük önem arz eden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ne yeni rektör atanmasıyla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Şüphesiz üniversitemize yapılacak rektör ataması, üniversite camiası ile birlikte Erzincan’ı, Erzincan halkını ve üniversite paydaşlarını, dolayısıyla bizleri yakından ilgilendirmektedir.

Erzincan halkı, kuruluş süreci ve sonrasında üniversitesine sahip çıkmış, her konuda destek olmuş, üniversiteyi gözbebeği olarak görmüş ve büyük umutlar bağlamıştır.

Şimdi önümüze yeni bir sayfa açılmaktadır. Bu süreçte Erzincan halkı, üniversitenin şehirle ve paydaşlarıyla ilişkilerini daha verimli yürütecek,  üniversitenin ve Erzincan’ın tüm imkanlarını azami şekilde harekete geçirmek suretiyle üniversiteye yeni bir dinamizm kazandıracak, üniversitenin bilimsel yetkinliğini geliştirecek, hakkaniyet ölçüleri içinde hareket edecek, Erzincan’ın değişim ve gelişimini ön planda tutacak, üniversiteyi geliştirmek için halkın tecrübesinden de faydalanacak, üniversitenin imkanlarını ve bilgi birikimini şehrimizin gelişmesi için seferber edebilecek vizyon sahibi bir rektörün atanmasını  beklemektedir.

Bunun için Erzincan kamuoyunda haklı olarak Erzincan’ı ve halkını iyi  tanıyan, halkın da kendisini iyi tanıdığı, bilimsel yetkinliğin yanında şehrimizin ve halkımızın değerlerine sahip olan, Erzincan’ın kodlarını ve ihtiyaç alanlarını bilen, grup taassubunu aşmış, adil, tarafsız ve objektif değerlere sahip bir rektörün  atanması  beklentisi vardır.

Üniversite sanayi iş birliğini geliştirecek, müteşebbislere yol gösterecek, yönlendirmeleriyle şehrimize ufuk açacak, öğretim elamanı kalitesini yükseltecek, bilim alanında ulusal ve uluslararası ilişkileri ve kaliteyi geliştirecek, projeleriyle vizyon ve misyon sahibi bir rektör atanmasının üniversitemize ve şehrimize olumlu katkı sağlayacağı açıktır.

Bizler, Erzincan’ın memleket derdi olan ve memleketinin sorunlarıyla yakından ilgilenen 28 sivil toplum örgütüyüz. Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altında gerek ülkemizin, gerekse ilimizin genel kamu menfaatini ilgilendiren her konusuna ve sorununa sahip çıktık. Bu kapsamda önümüzdeki rektör ataması sürecini fevkalade önemsiyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Anadolu’da bir dünya üniversitesi gibi yüksek bir ideale sahiptir. Başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere siyasilerimizin, idarecilerimizin ve Erzincan halkının bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini umuyor ve bekliyoruz.

Atamayı yapacak olan sayın Cumhurbaşkanımızın bu hassasiyetleri gözeteceğine ve en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır"