Sarak, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Anneler bizim en değerli varlığımızdır. Bizleri dünyaya getiren, yaşama hazırlayan ilk öğretmenimiz onlardır. Bizim için her türlü fedakarlıkta bulunarak, her şeyden sakınan, sevgi, şevkat ve merhametini bizden esirgemeyen annelerimizin hakkını ödemek elbette mümkün değildir.

Geleceğimizin şekillenmesi adına atılan her adımın ardında, varlığıyla hayata anlam katan annelerimizin sıcak eli ve yol gösterici ayak izleri vardır. Onları her zaman başımıza tac etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için bir görevdir.

Karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, Milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır.

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiç bir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerin her birine ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyor, emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum.” dedi.