Gedük, THK Erzincan Şubesi Tehditle Kapatıldı

Türk Hava Kurumu’na bağlı Erzincan Şubesi 52 yıl sonra yönetim uyuşmazlığı sonrasında Genel Başkan Vacit Öktem kararıyla kapatıldı. Yıllardır Erzincan’a hizmet eden ve gelirleriyle de havacılık faaliyetleriyle de çoğu şubelerden daha başarılı olan THK Erzincan Şubesi genel merkez tarafından gerekçe gösterilmeksizin aniden kapatıldı.

Konuyla ilgili olarak konuşan THK Erzincan Eski Şube Başkanı, Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Baş Danışmanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Mustafa Gedük yaptığı açıklamasında; “

Türk Hava Kurumu Erzincan Şubesi Kişisel Uygulamaları Nedeniyle Kapatıldı

İlimizde 52 yıldır Erzincanlı hayırsever ve vefakâr vatandaşlarımızın destekleriyle faaliyetlerini devam ettiren Türk Hava Kurumu Erzincan Şubesi Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem’in kişisel uygulamaları nedeniyle kapatılmıştır.

Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Yönetim Kurulu ile Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği görevlerimden istifa etmem, etmediğini takdirde de şubemizin kapatılacağı Vacit Öktem tarafından sözlü ve yazılı olarak şubemize bildirilmiştir.

Hemşerilerinin Bana Duymuş Olduğu Güvene İhanet Etmedim

Bugüne kadar vatandaşlarımızın bağışları ile hayatiyetini devam ettiren ve Başta Sağlık Bakanlığının hava ambulansı hizmetleri ile birlikte havacılığın çeşitli dallarında faaliyetlerini yürüten ve ayrıca ülkemizde tek olan Türk Hava Kurumu üniversitesi de dâhil olmak üzere Vakfımız bünyesinde bulunan birçok gayrimenkul ile hava aracı Vacit Öktem'in isteği doğrultusunda Türk Hava Kurumu'nun elinden alınıp, atanacak Kayyuma devredilecek, Böyle bir duruma razı olmak; en başta Erzincan, hemşerilerinin bana duymuş olduğu güvene ihanet etmek olacaktır.

Saymanımız İşten Çıkarıldı

Gerçek sahipleri Halkımız olan Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmediğimden dolayı Kayyum atanması da gerçekleşmedi. Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmediğini için Vakfa kayyum atanmasını da engellemiş oldum. Bu nedenle THK Genel Başkanı Vacit Öktem tarafından cezalandırıldık ve Türk Hava Kurumu Erzincan Şubemiz kapatıldı ve şubemizde yıllardır çalışan saymanımız da işten çıkartıldı.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem'in bütün engellemelerine rağmen, ERZINCAN, bit hemşeriniz olarak Türk Hava Kurumu Mütevelli Heyeti üyeliği görevim ile Türk Hava Kurumu üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevimi devam ettireceğim ve siz saygıdeğer hemşerilerimin güvenine layık olmaya çalışacağım, belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.