Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Erzincan’da yaptırılacak olan TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılarak inşaatına başlandı.

         2013 yılında Erzincan TSO ve TB’nin girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Erzincan Valiliği arasında imzalanan protokol ile TOBB tarafından ilimize yaptırılacak olan İmam Hatip Lisesi, inşaat ihalesinin tamamlanmasının ardından yapımına süratle başlandı.

          İnşaat sahasında incelemeler yapan ve yetkililerden bilgiler alan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, "Türkiye'nin Geleceğine Katkı Veriyoruz" kampanyası çerçevesinde ilimize 16 derslikli İmam-Hatip Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonundan oluşan büyük bir eğitim kompleksi olan TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesinin inşaatı başlamış bulunmaktadır. Yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan inşaatın ihale sürecinde, girişimlerimiz sonucu TOBB tarafından ilimizdeki firmalara da ihale davetiyesi gönderilmesi sağlandı. Yapılan ihale sonucunda Erzincan firmaları ortak girişim yapım işini üstlenmiş oldu. Bu da bizi ziyadesiyle onurlandırmış ve mutlu etmiştir. Yerel Esnafa Destek Kampanyası çerçevesinde bu ihalenin Erzincanlı firmalarda kalması da bu kampanyaya ayrı önem kazandırmıştır. Böylece bu ihalenin ilimiz firmalarınca alınması da Erzincanlı firmalarında böyle büyük ve güzel işleri başarabileceğini göstermiştir. İnşaat için kullanılacak tüm malzemelerin Erzincan’dan alınması piyasayı biraz olsun canlandırmıştır. Biz elimizden geldiğince taşın altına elimizi koyup esnaf tüccar ve sanayicimizin kazanmasına, yerel esnafın gelişip büyümesine gereken desteği vermeye çalışıyoruz, bunu da herkesten gücü nispetinde yapmasını bekliyoruz.

        Sözlerime son verirken böyle bir eğitim kompleksinin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na tekrar teşekkür ediyor, Erzincanlı firmalarımıza da çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.