Erzincan Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ Beldesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının kurası Üzümlü ilçesi öğretmenevinde TOKİ kendi başına kura çekti. TOKİ'nin taahhüt ettiği fiyatlarla şu an güncellenen fiyatlar arasındaki büyük farklılıktan Bayırbağ halkı şikayetçi…

Erzincan Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünde yapılan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutları vaat edilen fiyatların çok çok üstünde satışa sunuldu.

 Bu gün Üzümlü Öğretmenevinde  yapılan kura çekimi programına TOKİ, İl Özel İdaresi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Daha önce müracaat için, 5 bin tl yatırılması istenen vatandaş kuraların yapıldığı gün büyük bir moral bozukluğu ile karşı karşıya kaldı.

Kurası çekilmek istenen evlerin tutarının bekledikleri tutarın çok çok üzerine çıktığını ifade eden Bayırbağ Köyü Muhtarı Yaşar Eser “Vatandaşlar, A tipi 90 metreka 2+1'lik dairenin fiyatını 73 bin TL, B tipi 108 metrekarelik 3+1 lik dairenin fiyatını ise 79 Bin TL olarak beklerken TOKİ'nin verileri bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına sebep oldu.TOKİ, vatandaşın sabırsızlıkla beklediği A tipi konutlar için 113 Bin TL, B tipi konutlar için ise 133 Bin TL fiyat belirledi. “

 

Bayırbağ Köyü muhtarı Yaşar Eser, “TOKİ fiyatlarda indirime gitmeli ve bu taksitler, vaat edildiği gibi 300 - 350 TL arasında olmalı. Bize söylenen fiyatlarla alakasız. Bu yüksek fiyatların karşımıza çıkması bizi şoka soktu. Ayrıca beldenin suyu TOKİ’ye asla yetmez yeni bir inceleme çalışması yapılmalı ve su gereksinimi gidermeli” dedi.

TOKİ’nin fiyatlarına itiraz eden Bayırbağ halkı Kura çekilen salonu terk ettikten sonra TOKİ kurayı kendi başına çekti.