Erzincan’da yürütülen ‘Trafik Güvenliği Projesi’ kapsamında, yerel ve ulusal basında görev yapan gazetecilere ‘Haber Atölyesi’ başlığı altında, trafik güvenliği ve tedbirlerinin topluma haber olarak anlatılması konusunda seminer verildi. Seminere konuşmacı olara Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çaplı katıldı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonu ile Erzincan’da bulunan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcilerine ‘Trafik Güvenliği Projesi’ konusunda seminer verildi. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen seminere Vali Süleyman Kahraman, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Trafik Güvenliği Proje Koordinatörü Toker Ergüder, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Sertaç Polat, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci, yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri katıldı.
‘Erzincan Trafik Güvenliği Projesi’nin detayları hakkında bilgi veren Bölge Trafik Şube Müdürü Fatih Vursavaş, trafikte yol güvenliği ve tedbirleri hususunda bilgiler aktardı. Trafik kazası haberlerinde veya trafik ile ilgili bilgilendirici haberlerin vatandaşları yansıması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda çalışma yaptıkları belirten Vursavaş, ‘Haber Atölyesi’ başlığı altında sminer gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bölge Trafik Müdürü Fatih Vursavaş, “Trafik kazalarında her yıl yaklaşık 4 bin insanımız hayatını kaybetmekte, her yıl 250 binden fazla vatandaşımız yaralanmaktadır. Ülkemizin kanaya yarası olan trafik kazalarının azaltılması için ülke genelinde seferberlik niteliğinde bir çalışmanın yürütülmesi gerekmektedir. Emniyet kemeri ve çocuk koltuğu hakkında, medya mensupları ve halkta farkındalık uyandırılması amaçlandığından; Emniyet Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa ‘Erzincan Trafik Güvenliği Projesi’ hayata geçirildi. Amacımız; insanları bu hususlarda bilgilendirmektir.” açıklamasında bulundu.
Haber Atölyesi başlığı altında Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çaplı, basın mensuplarına, trafik kazalarında halkın daha nasıl iyi bilgilendirilmesi ve haberlerde bilgilendirme içerikli detaylara özen gösterilmesi hususlarında bilgiler aktardı.
Programın sonunda protokol mensupları tarafından seminere katılan basın mensuplarına sertifika verildi.